Estadístiques de rècord a la Biblioteca de Vilafranca al 2011


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 3 de febrer de 2012

Les dades estadístiques de la Biblioteca Municipal de Vilafranca han tornat a deixar xifres de rècord. L’espai ha comptat amb més usuaris que mai i s’han superat les 8.000 visites als dotze mesos del 2011. Per edats destaca que les dones majors de 14 anys son les que més visiten la Biblioteca i els xiquets menors de 14 anys els que menys.

També destaca el gran volum de socis amb els que compta la Biblioteca de Vilafranca, ja no només del propi municipi sinò també d’altres poblacions veïnes com La Iglesuela del Cid, Cantavieja, Mosqueruela, Benassal, Portell, Ares o Castellfort entre altres. El nombre de socis també augmentava en 2011 i supera els 700.

El prèstec del material de la Biblioteca Municipal s’ha quedat prop de les 4.000 operacions. Un total de 3.861 per a ser més exactes. El prèstec de llibres continua sent l’operació més destacada, seguida pel prèstec de documents audiovisual. La Biblioteca continua renovant constanment el seu material i s’han adquirit novel·les d’actualitat, llibres d’infantil, d’idiomes, noves pel·lícules i material divers.

Un dels objectius d’aquest espai és com no, el de potenciar l’hàbit lector i s’organitzen moltes activitats complementaries, concursos, contacontes i conferències. A banda està el servei de Bebeteca que compta amb una gran acceptació entre els menuts, pares i mares.

Internet també és un servei molt sol·licitat per part dels usuaris que visiten la Biblioteca de Vilafranca. A la part superior és disposa d’una sala amb 4 ordinadors en els quals els usuaris poden connectar-se a Internet i realitzar consultes de manera gratuïta.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca es valora de forma molt positiva les dades de la Biblioteca en l’any 2011, que milloren les dels anys anteriors. L’augment d’operacions de prèstec, d’usuaris, de consultes a Internet i d’activitats complementàries és progressiva any rere any i demostra una vegada més la importància d’aquest servei per a la gent de Vilafranca.

Més informació: |