Els voltants de Morella registren una sensació de fins a -35ºC aquest dissabte


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 4 de febrer de 2012

Nova jornada d’onada siberiana a la comarca dels Ports amb protagonisme del vent que ha bufat fort i amb ratxes de molt fort durant tota la jornada amb ratxes d’uns 100 quilòmetres per hora. A més, han continuat les baixes temperatures que han superat els registres de la matinada de dijous a divendres. Els observatoris de Morella i Vilafranca han marcat -9º en la seua darrera mínima. La màxima al vilafranquí s’ha quedat en -0,5º. Des de Castell de Cabres ens informaven que els termòmetres han marcat -13º de mínima i la localitat està patint els efectes del temporal. L’aigua del municipi està tenint molts de problemes ja que les bombes del dipòsit estan bloquejades pel gel per lo que no hi ha aigua. El fort vent també fa que falli la televisió i Internet per moments. La temperatura durant la jornada ha estat al voltant dels -6º.

Però el més significatiu és la sensació de fred. A Morella a l’interior del casc urbà el vent ha bufat a uns 60 quilòmetres per hora, per lo que la sensació de fred pels -20º. A l’Alameda la força del vent encara ha estat més forta i la sensació de fred ha sigut d’uns -35º.

Els observatoris del portal Meteoclimatic del Bellestar han marcat una força del vent de 111 quilòmetres per hora, mentre que a Catí ha aplegat a 108 quilòmetres per hora. Els dos valors més alts de tota la Península Ibèrica dels observatoris que participen en esta pàgina web de meteorologia.

El gel continua estan present amb basses gelades i també parts de rius com el Bergantes on a la zona del pont d’Ortells es poden observar grans plaques de gel. A la Fàbrica Giner, a l’abandonat estanc que no té massa aigua, un ànec caminava per damunt del gel per creuar de punta a punta aquest espai d’aigua.
De cara al diumenge s’espera que el temporal amaini un poc, però es podrien sumar precipitacions en forma de neu.

Més informació: |