Ortells celebra les festes en honor a Sant Blai i Sant Antoni



comarquesnord.cat, Ortells
» dissabte, 4 de febrer de 2012

Ortells està aquest cap de setmana immers en les seues festes de febrer, en honor a Sant Blai i Sant Antoni. Els actes van començar divendres amb la cremà de la barraca i, han donat pas l’endemà a les misses, retaules, balls i la tradicional oferta. Els veïns d’esta localitat han desafiat a les baixes temperatures i continuaran de celebració fins a la jornada de demà. La missa en record dels difunts del proper dilluns tancarà esta festivitat.

A més, les festes d’enguany també han sigut especials, ja que s’ha celebrat el primer bateig en l’església, des que fora restaurada. En esta localitat, portaven diversos anys sense realitzar celebracions d’este tipus.

Les festes es van iniciar anit, amb el cercaviles a càrrec dels gaiteros, la cremà de la barraca i el ball. Durant el dia d’avui i el de demà tenen lloc els distints actes religiosos i populars. En les jornades matinals, l’agenda té misses, processons i retaules. Abans, la diana va a càrrec dels gaiteros.

Un dels actes populars principals d’estes festes, és la Tradicional Oferta, que se celebra avui a la vesprada. En ella, els distints veïns de la localitat i altres visitants, oferixen grans quantitats de diners per diferents productes del municipi, a la Plaça Major.

L’edil de festes, Amadeu Bordàs, ha destacat el grau d’implicació que sempre tenen els veïns d’Ortells i la participació dels seus habitants i d’altres visitants en els distints actes. Precisament, en l’última reunió de fa un parell de setmanes es van ultimar tots els detalls de les festes i es van tractar els temes d’actualitat de la localitat i les pròximes obres que s’escometran en municipi.

» VIDEO: Sant Blai i Sant Antoni inunden de festa Ortells

Més informació: | | | |