La Diputació promociona els beneficis de les noves tecnologies per “tancar la bretxa digital a l’interior”

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 6 de febrer de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, ha presentat el programa d’actuacions prevists el primer semestre de 2012 per promocionar l’ús de noves tecnologies tant entre autònoms com a petits empresaris de l’interior de la província “tancar la bretxa digital que hi ha a l’interior de Castelló”.

Sales ha anunciat cinc actuacions diferents, i gratuïtes, que es desenvoluparan a través dels Centres de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) encaminades “a contribuir a impulsar l’economia de la província”, segons ha explicat en roda de premsa. S’espera que serveixi perquè “centenars d’autònoms i desenes d’empreses a potenciar la seva visibilitat a través de les noves tecnologies amb la finalitat de que puguin millorar la seva competitivitat”.

Així, la Diputació de Castelló, a través la Xarxa de Centres CEDES, distribuïts estratègicament en els municipis de Morella, Lucena, la Vall d’Alba, Sogorb i Albocàsser, impulsa iniciatives que ajudin a pal·liar les desigualtats que existeixen entre els municipis de l’interior i de la costa a la nostra província. Els centres CEDES són una eina per aconseguir la cohesió territorial i la promoció d’oportunitats de desenvolupament a les zones de l’interior.

“Com ja ha reiterat el president Moliner, és fonamentar a reequilibrar el desenvolupament econòmic de l’interior. Tots els esforços de la Diputació han d’anar encaminats a millorar la situació laboral i econòmica de la província”, ha explicat Salis durant la seva intervenció, en la qual ha estat acompanyat per Ana Belén Arzo, responsable del CEDES.

En concret, les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC), són un dels eixos vertebradors en els quals es recolzen els Centres CEDES en la seva prestació de servei a ajuntaments i mancomunitats; agències de Desenvolupament Local; i ciutadans i empreses

L’objectiu de l’Àrea tècnica encarregada de les TIC és, promoure el desenvolupament econòmic i social a les zones i localitats d’influència dels Centres CEDES, mitjançant l’ús de les TIC. Els públics destinataris són molt variats pimes, professionals i ciutadania en general.

Més informació: | | | |