Les precipitacions en forma de neu van deixar 6,5 l/m2 quadrat a Morella o 5 l/m2 a Cinctorres


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Els Ports
» dilluns, 6 de febrer de 2012

La nevada registrada el diumenge ha deixat pas al protagonisme del sol a la comarca. Els paisatges continuen blancs, però els carrers principals de la majoria de localitats estan molt nets, encara que hi ha punts en els que s’ha de tenir compte de no relliscar pel gel.

Les precipitacions en forma de neu van deixar 6,5 litres per metre quadrat a Morella, 5 litres per metre quadrat a Cinctorres. Les mínimes de la darrera matinada han ajudat a fomentar les gelades amb -1,5º a Morella, -1º a Vilafranca i -0,5º a Cinctorres.

El gran enemic és el gel tant per als vianants com per als vehicles. Les carreteres principals presenten molt bon estat, però algunes secundàries estan intransitables o hi ha que anar en molt de compte per la formació de plaques de gel. La via que dóna accés cap a la Tinença i cap a Herberes des del Mas de Torremiró compta amb una gran placa de gel des del dijous. Per tant, sobretot precaució.

Les màquines de la UTE, els bombers i condicionament de carreteres han treballat al llarg del matí. Apuntaven que al llarg d’estos dies han tingut alguns problemes en la sal, ja que a partir dels -4º no és efectiva. S’han produït petits lliscaments i alguns cotxes no s’han pogut tocar de la zona on estaven aparcats com a la Puritat a l’exterior de Morella. A primeres hores hi havia molt de gel i la màquina de llençar sal ha tingut diferents problemes a la capital dels Ports, degut a la bateria i a que la cunya no podia arrastrar la neu al ser capes fines el que hi havien. La piscina municipal de Morella a primeres hores es mostrava blanca i fins i tot congelada. Els ramaders també han tingut problemes estos dies en els abreujadors, basses i canals congelades, tenint d’utilitzar bufadors per tal de donar calentor i poder fondre el gel.

La situació s’ha estabilitzat i normalitzat, esperant propers capítols d’onada de fred a partir del dimecres que veurem si venen acompanyats de neu.

» Fotogaleria (06/02/2012): El dia després de la neu
» VÍDEO: Cap de setmana de cru hivern a la comarca dels Ports

Més informació: | |