‘Tota pedra fa paret’ fa balanç del Congrés de Pedra en Sec de Vilafranca amb una jornada informativa


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 6 de febrer de 2012

Vilafranca va ser el passat mes d’octubre l’escenari d’una important Trobada d’experts i estudiosos de l’arquitectura popular de la Pedra en Sec de tota la zona mediterrània amb presència d’especialistes vinguts des del País Valencià, Catalunya, Aragó, les Illes Balears, França i Itàlia. Més de 100 persones assistirien a les ponències i comunicacions que es van presentar. Des de l’Associació ‘Tota pedra fa paret’ s’organitzava aquest passat dissabte una jornada explicativa del que va ser la Trobada amb un resum de les tres ponències i de les comunicacions presentades per la gent de la zona.

La Trobada va ser un èxit en l’aspecte organitzatiu i de continguts, a més que s’aconseguia ‘autofinançar-la’ amb les inscripcions dels assistents. Des de l’Associació s’aprofitava aquest acte per agrair la col·laboració de tots aquells i aquelles que van ajudar en l’organització i per facilitar a la gent de Vilafranca les conclusions principals de la Trobada.

A Vilafranca, des de fa uns anys s’estan realitzant treballs d’inventari de totes les construccions de pedra en sec existents al terme municipal i en els que participen diferents grups de persones. Continuar amb ells és una tasca important, ja que l’inventari pot ajudar molt a l’hora d’aconseguir alguna figura de protecció per al patrimoni de pedra en sec.

A més, a la Trobada de la Pedra en Sec de Vilafranca també es van dur endavant un seguit d’activitats complementàries molt atractives per als assistents, tals com les eixides de camp en la jornada de diumenge a la Parreta, Virtuts, Pla de Mossorro i Casetes de Calces; el bureo popular a l’Antic Forn i l’actuació teatral de ‘Pedra a pedra’ a càrrec de la companyia de l’Home Dibuixat.

Més informació: |