Portell es prepara per al Sant Antoni amb la elaboració dels pastissos



comarquesnord.cat, Portell
» dimarts, 7 de febrer de 2012

Els majorals de la festa de Sant Antoni de Portell, que enguany són la Colla l’Embolic, va reunir a familiars i voluntaris dissabte passat per elaborar les “coquetes de Sant Antoni”. El forn de la població va esdevenir el centre d’operacions per elaborar aquests dolços que es repartiran durant el pròxim dissabte, amb motiu de la celebració de la festivitat del patró dels animals.

Els pastissos, que van farcits de confitura de carabassa es podran degustar el dissabte per la vesprada. Eixe dia tenen llocs els principals actes de la festa, amb el muntatge de la barraca, que començarà a les deu del matí, després d’un esmorzar per a tots els col·laboradors. Al midia es farà l’entrada de les carrasques arrossegades per les cavalleries i l’encesa de la foguera. Després de dinar està programada l’eixida des de l’Església amb tots els animals per baixar fins l’ermita per escoltar la primera “Relació”. A continuació, pujada a la Plaça Major per escoltar la segona “Relació”, i posteriorment, retorn a l’Església, on es beneiran els animals.

La festa continua per la nit amb un sopar de germanor al poliesportiu, l’inici del “Ball Plà” i, seguidament, la “cremà” de la barraca acompanyats de Sant Antoni Abat, els dimonis, etc. Passada la mitjanit, la festa es remata amb l’actuació del grup La Kinky Band i discomòbil.

El diumenge una santa Missa i la processó tanquen els actes de la festa d’enguany.

Més informació: | | |