Albocàsser celebra aquest cap de setmana la Fira Monogràfica de la Tòfona Negra


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Albocàsser
» divendres, 9 de febrer de 2012

Les jornades gastronòmiques de la tòfona celebrades en l’Alt Maestrat al llarg de gener i febrer han atret, en els dos primers caps de setmana de funcionament, a més d’un miler de persones fins a Culla, Benassal, Catí i Albocàsser, 600 de les quals han pogut degustar el menú basat en el preuat fong. Així mateix, la Fira monogràfica d’aquest fong, que se celebra a Albocàsser aquest cap de setmana, té previst atreure a altres 1.000 persones de dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Aquesta increment de turistes, en la seva majoria procedents de Castelló i València, ha suposat l’estabilització dels ingressos del sector turístic durant la temporada hivernal, on tradicionalment es ressentia l’activitat turística al territori.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, també ha volgut implicar-se en la iniciativa i s’ha desplaçat recentment fins a Catí, acompanyat pel diputat Pablo Roig, per interessar-se pel funcionament de les jornades de la mà dels comerciants i restauradors.”Hem pogut comprovar com aquesta iniciativa està polaritzant l’atenció de moltíssima gent que acudeix a aquesta comarca amb l’argument gastronòmic, per conèixer un producte molt cotitzat i valorat en tota Europa i que procedeix de les nostres terres. Crec que és una oportunitat magnífica per consolidar a poc a poc aquest or negre perquè assenteix valor al territori i li ofereixi a molta gent noves raons per seguir creient a la terra, als pobles i en les oportunitats que nostra província ofereix”, ha manifestat Moliner.

Cal recordar que aquestes jornades gastronòmiques, en les quals participen més de 20 restaurants i comerços de l’Alt Maestrat, es desenvolupen durant els caps de setmana de gener i febrer, complementant-se amb la Fira Itinerant de la Tòfona que tindrà lloc aquest cap de setmana a Albocàsser. Allí es donaran cita productors, comercializadores, restauradores i cercadors per mostrar al món totes les novetats entorn d’aquest manjar culinari, des de la seva recol·lecció a la preparació gastronòmica.

Per la seva banda, el programa de la Fira acull per a aquest cap de setmana jornades tècniques sobre truficultura, exhibicions gastronòmiques, concursos de gossos cercadors i de tòfones de gran grandària, expositors i, com a curiositat, la demostració d’una javelina buscant aquest fong.

La província de Castelló és un dels principals productors d’Espanya de Tòfona Negra. Les condicions mediambientals de l’interior de la província són les ideals per a la producció del benvolgut fong que s’utilitza de forma preeminent en la cuina dels municipis de l’interior castellonenc.

Més informació: