El Ple de Morella recolzarà les protestes dels centres educatius pels retalls de la Generalitat


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 9 de febrer de 2012

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella presenta una moció en el plenari ordinari que se celebra avui, per a instar a la Generalitat a què retire el decret llei aprobat el passat 5 de gener i que suposarà grans retalls en matèria educativa. A més, farà oficial el suport a les accions que estan realitzant els distints centres d’ensenyança de la localitat com a mesura de protesta contra eixos ajustos.

La regidora d’educació, María Rallo, afirma que “els retalls que planteja la Generalitat en el decret llei minvaran la qualitat de l’ensenyança dels xiquets i xiquetes dels centres educatius de Morella i la resta de la Comunitat Valenciana”. A més, afig que “retallar en educació és retallar futur. Necessitem que els joves estiguen cada vegada més preparats i, no que s’incremente la ràtio d’alumnes per aula, que es disminuïsquen els professors o la formació”. Per això, apunta que “volem que la Generalitat rectifique la seua política educativa i que derogue el decret llei” i indica que “recolzarem les protestes que duga a terme la comunitat educativa de Morella”.

En este sentit, cal recordar que el Consell Escolar ha decidit suspendre la Setmana de l’Educació, sumant-se a la protesta d’altres centres de la Comunitat Valenciana en els què s’han eliminat les activitats extraescolars.

» Aposta per les energies renovables
L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella també presentarà un informe sobre l’eficiència energètica i econòmica del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. Així, cal indicar que el consistori va instal·lar un sistema d’energia geotèrmica per a reduir la despessa econòmica i fomentar la utilització d’energies renovables. En els primers nou mesos de funcionament, les principals conclusions són que s’ha consumit un 75% menys de gasoil i s’ha reduït en prop de 9000 euros eixa despessa económica.

El regidor d’esports de l’Ajuntament de Morella, Amadeu Bordàs, explica que “la instal·lació de la geotèrmia va ser una iniciativa molt important, que perseguia el doble objectiu d’utilitzar energies netes i inesgotables i reduir la despessa econòmica que suposa el manteniment del poliesportiu”. A més, indicava que “esta acció és una més de les que perseguixen millorar l’eficiència econòmica i que estan suposant importants estalvis en el manteniment i el funcionament dels distints edificis municipals”.

En la sessió d’avui, l’equip de govern també presenta tres mocions més per a instar a la Diputació a què licite la gestió de l’Hotel Cardenal Ram, al govern central a què aprove una modificació de la regulació hipotecària i a la Generalitat a que millore el servei de transport públic i instal·le una marquesina a Ortells. Altres punts de l’orde del dia són l’inici de la campanya del voluntariat per al 53º Sexenni, la licitació de la barra per a estes festes o un informe sobre les accions que es realitzen des de l’àrea de serveis socials.

Més informació: | |