El ‘taller de empleo’ s’encarrega del vestuari de l’obra de teatre de la Rogativa



comarquesnord.cat,
» dijous, 9 de febrer de 2012

Les dones que integren lo ‘taller de empleo’ de Pena-roja s’estan encarregant dels vestits de l’obra de teatre de la Rogativa que es representarà el pròxim 19 de maig, coincidint amb la festa de ‘Pena-roja i Vallibona, pobles germans’ d’este 2012. En concret, les cinc dones del ‘taller de empleo’ dedicat a la confecció de vestits estan treballant amb la roba que portaran les set òrfenes durant la representació teatral, així com també el vestuari de la mort i els alcaldes.

A banda d’estos vestits, però, lo ‘taller de empleo’ s’ha dedicat a altres tasques, com ara lo vestuari d’altres recreacions històriques que es fan a Pena-roja, com la Visita dels Calatravos que és cada tres anys. Segons va destacar l’alcalde del municipi, Francisco Esteve, des de l’ajuntament “vam encarar este taller per això, per aprofitar tant la festa de la Rogativa com los Calatravos. Però a mi m’agradarie que una vegada acabat, feren (les protagonistes) una exposició per mostrar tot lo que s’ha fet”.

A més, Esteve va reconèixer que “s’està fent un treball molt important, una col·lecció de vestits de l’època i robes molt importants”. Una vegada finalitzat lo ‘taller de empleo’, “intentarem que d’aquí hi hagi una eixida”, i que amb l’experiència obtinguda “intentar traure profit econòmic, venent los vestits i buscant un sistema de negoci després de fer esta primera empenta”. L’alcalde de Pena-roja va defensar que hi ha botigues que “s’han especialitzat amb això, fent escuts, decoració i vestits històrics”.

Al marge del vestuari de l’obra teatral de la Rogativa, les dones del ‘taller de empleo’ també van fer un especial regal als Reis Mags, ja que enguany els van donar unes capes noves. Lo ‘taller de empleo’ també ha renovat lo vestuari dels ‘cabuts’ de Pena-roja i altres coses. Lo taller dedicat a la confecció està instal·lat al Centre Polivalent de Pena-roja, que és l’edifici on està situada la biblioteca, la sala de conferències i projeccions, los espais de Comissió de Festes i Associació Cultural Tastavins i la Casa dels Jubilats.

Més informació: | |