La Generalitat s’ha compromès ha pagar el deute que manté en l’Escola Taller dels Ports, al menys, fins final de 2011


comarquesnord.cat, València
» dijous, 9 de febrer de 2012

El president de la Mancomunitat, Santiago Pèrez, ha rebut el compromís dels responsables de la Conselleria d’Hisenda, de cobrar part del deute aquesta mateixa setmana. L’Administració Autonòmica abonaria el darrer trimestre de 2011. Des del mes d’octubre els alumnes-treballadors i professors de l’Escola Taller dels Ports, no cobren les seves nòmines. Açò ha provocat varies manifestacions, com la que a primers de febrer compartien en els alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Castelló.

Pérez espera que el compromís es torne en efectiu, ja que l’ens comarcal, i els mateixos treballadors no poden aguantar més mesos en la mateixa situació. No obstant, reclama, i espera que també ho recolzen a través de mocions els diferents Ajuntaments de la comarca, que a partir d’ara la Generalitat pague en forma i temps.

Per al que encara no hi ha calendari de pagaments és per als Serveis Socials, dels que no s’ha rebut res de tot l’any passat, i els programes Pamer o Emcorp d’aquest estiu. Tampoc el deute de la Generalitat amb els Ajuntaments té data per començar a saldar-se. Sembla ser que els responsables de l’Administració Autonómica podrien accedir a un crèdit Ico de l’Estat per pagar, al menys en part, el que endeuten a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana, i que fa que molts en aquestos moments es troben en situació delicada, afectant al temps al seus proveïdors.

Més informació: | |