Ximo Puig ha de triar entre ser diputat al Congrés o alcalde de Morella?



comarquesnord.cat, Madrid
» dijous, 9 de febrer de 2012

La notícia la publicaven en la darrera jornada diferents mitjans de comunicació. Periòdics com Mediterráneo ja en la seua portada comentaven que “Rubalcaba mete baza y obliga a Puig a decidirse entre la alcaldía i el Congreso”. En les pàgines interiors, s’afirmava que Ximo Puig hauria de prendre una decisió en les properes setmanes, doncs el nou secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, hauria declarat que la intenció de fer incompatible ocupar un escó al congrés amb el càrrec d’alcalde. La petició de Rubalcaba d’evitar la duplicitat d’alguns càrrecs públics no és nova. De fet, hi ha autonomies en les quals ja s’aplica esta idea. A Andalusia es va aprovar este estiu una proposició de llei que impediria precisament que els alcaldes pogueren ser diputats a la Càmera Autonòmica. A Castelló, l’únic socialista que es podria vore afectat per esta decisió de Rubalcaba és Ximo Puig, posat que ni Susana Ros ni Enrique Navarro són alcaldes.

En l’edició del Mediterráneo d’avui dijous, Ximo diu que Rubalcaba no li ha dit res i que no hi ha cap motiu per a parlar d’això donat que eixa idea avançada pel rotatiu no s’ha plantejat de forma oficial. L’alcalde de Morella continua dient que en el moment en el qual haja de prendre una decisió ho valorarà, però no serà de forma personalment i a soles, sinó també amb els companys. Ara Puig no es pronunciarà sobre eixa decisió perquè afirma que es prendrà el el moment en el qual haja de prendre’s.

D’altra banda, els rotatius també recullen les “sensacions positives” que diu tenir Ximo Puig per a disputar-li el PSPV a Alarte. L’alcalde de Morella no descarta la possibilitat de presentar candidatura per a la secretaria general del PSPV. Puig va reconèixer en el transcurs d’una visita a Cevisama, a València, que medita presentar-se a este càrrec. També va dir que els contactes que ha realitzat fins a la data en este sentit li han reportat bones sensacions.

L’elecció del secretari general dels socialistes valencians tindrà lloc en el congrés general que el partit celebrarà al mes de març.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. La notícia només l’ha publicat el mediterràneo, no els mitjans. A més, no s’especifica cap font. Dubto molt de la seua credibilitat

  2. Jo també dubte de la credibilitat, però de la de l’alcalde…

  3. Obviament si eres del PP pots deixar l’alcaldia de Madrid a pocs mesos de les eleccions i que entre la dona d’Aznar i és legítim. Obviament si eres del PP pots deixar la presidència de la Generalitat Valenciana, sent totalment innocent, pocs mesos després de les eleccions i que entre l’alcalde de Castelló i és legítim.
    Ah! Però si eres del PSOE i no has deixat de ser alcalde, compatibilitzes el càrrec amb el de Diputat a Madrid i dius que fas conte de seguir-ho fent, eres el dimoni personificat.
    Tot molt lògic…

  4. Com no crec en la gran política penso que serie una verdadera llàstima que Ximo deixes el lloc de Alcalde de Morella, pot ser ell personalment guanyara mes coses, pero, estic segur, que Morella perdería un grandissim Alcalde.
    Salut