El Gremi de la Joventut del 53 Sexenni enceta les activitats periòdiques prèvies a Les Festes

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 11 de febrer de 2012 .
Etiquetes: ,

El Gremi de la Joventut del 53 Sexenni de Morella ha arrancat aquest dissabte les seues activitats prèvies amb una intensa jornada. Els més xicotets gaudeixen d’un parc infantil pel matí i per la vesprada seran recompensats amb xocolata per a berenar. A la nit es porta a terme actuacions musicals,una orquestra i discomòbil, enfocades als més majors. Aquest és el punt de partida d’un calendari que desembocarà en el dia del Gremi, el dilluns 27 d’agost, que es dedica al segment de la joventut, l’últim dia de les festes sexennals que compta amb Retaule.

Els 20 encarregats d’organitzar els actes estan molt satisfets dels primers mesos de treball “som una pinya i estem intentant planificar tan bé com siga possible el que tenim per davant” assenyalava l’enllaç Alba Rodríguez. Els pròxims mesos realitzaran noves jornades dedicades per als agremiats. Fins al moment, el Gremi dels joves compta amb prop de 450 membres, dels quals 350 són joves i adults, mentre que quasi 100 són xiquets i xiquetes.

Cada membre paga una quota única amb la qual pot participar en els actes previs i en el Retaule del dia del Gremi que culminarà amb una actuació a la nit amb un grup referència del panorama musical “és una de les notícies que més esperen els nostres agremiats, però hauran d’esperar perquè encara no ho hem decidit” informava Rodríguez. Els alets que estan per davant del Gremi formen part d’un segment d’edats que va des dels 17 als 27 anys, amb dos membres de cada edat “així hi ha diversitat per a prendre les decisions i estan representades les diferents Quintes de la localitat” assenyalava l’enllaç. D’altra banda, aquest Gremi s’encarrega de la dansa dels Gitanetes “ja tenim a les integrants que conformaran la nostra dansa, començant els assajos al juliol” indicava Alba Rodríguez.

El Sexenni cada dia està més a prop i no es perd ni un dia per a treballar. A més dels carrers, que no descansen ni pel fred per a elaborar els tapissos que adornaran el pas del Retaule i de la processó general, el consistori va concretant diferents aspectes de l’organització. En l’últim ple es va iniciar la campanya de voluntariat. Els interessats a col·laborar amb l’organització d’aquesta festivitat hauran de dirigir-se a l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Morella. Paral·lelament, continuen produint-se contactes entre les diferents àrees de treball per a definir els treballs que podran prestar els voluntaris.

El tinent d’alcalde, Rhamsés Ripollés, va assenyalar les facilitats que es volen oferir als Gremis per a impulsar les seues activitats “cedim l’Espai Firal per a les seues propostes d’espectacles, com aquest dissabte amb el parc infantil i la primera orquestra del gremi de la joventut”. A més, recordava que “el Sexenni comporta un gran treball d’organització i, per a açò, ja hem mantingut diferents reunions amb els gremis en els quals s’han posat en comú aquests temes”.

Més informació: |