Morella combina els tallers pràctics i els actes culturals per a promocionar la trufa negra



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 12 de febrer de 2012

Morella continua celebrant actes dins del marc de les Jornades de la Trufa 2012. En esta edició, s’han programat distints tallers pràctics i actes culturals per a promocionar este fong i acostar el seu coneixement a la ciutadania. Aquest dissabte, s’ha celebrat una demostració culinària i una xarrada sobre la cronologia d’este fong.

La regidora de turisme, María Rallo, afirmava que “estos tallers i actes culturals són una novetat respecte a altres edicions de les Jornades de la Trufa i contribuïxen a la promoció d’este exquisit producte i a donar-lo a conéixer entre els nostres veïns i visitants”.

Els assistents al taller van conéixer les característiques de la varietat tuber melanosporum, que és la gran protagonista d’estes jornades. En este tipus de trobades, els participants observen alguns secrets a l’hora de cuinar la trufa i poden degustar-la. El segon dels tallers va estar protagonitzat pel restaurant Casa Roque, que va prendre el relleu de la Fonda, i va comptar també amb les explicacions de l’agent de desenvolupament local i membre del Patronat Municipal de Turisme, Eva Borrás. A més d’este establiment, en les Jornades de la Trufa participen els restaurants Daluan, Lola, la Fonda Moreno i l’Hostal del Pastor. Els pròxims tallers pràctics tindran lloc el 18 de febrer i el 10 de març i estaran protagonitzats per estos restauradors. L’expert en el món de la trufa, Joan Rallo, també va realitzar una conferència per a explicar la cronologia i les característiques de la trufa a la ciutadania.

Esta edició de les Jornades de la Trufa destaca per l’organització d’activitats culturals i tallers pràctics que acostaran el coneixement sobre este fong als veïns i visitants interessats. A més de les ja mencionades, hi ha que subratllar una taula redona el dia 3 de març sobre el 50º aniversari de la celebració del Mercat de la Trufa. Un lloc important que enguany complix mig segle i es posa en valor perquè els veïns i visitants coneguen com es realitza la compra-venda d’este producte. Les jornades se celebraran fins al dia 11 de març.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Marisin Chavarria enllaç al seu comentari

    M’agradaria que m’enviesin els diferents menus de les jornades gastronomiques.

    Moltes gràcies…