LA FALSA: “Any i mig per a veure-ho clar?”

Joan Carles Marcobal . 12 de febrer de 2012 .
Etiquetes: , ,

Parlo des de la ignorància i, potser, també des del cor que de tant en tant és un mal conseller però en la sanció a Alberto Contador hi ha coses que no veig clares: de veres ha de tardar dos anys el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) en dictar la seua sentència? Què passa mentre tant?

Contador ha guanyat diferents competicions els quals títols ara li han estat trets, sí. Però eixes competicions haguessin quedat igual amb l’absència de Contador? És just adjudicar una carrera massa mesos després des d’un despatx a un corredor que va ser segon? Shleck, Evans, Escarponi… haguessin guanyat tours, giros i altres carreres sense estar el de Pinto? Curiós: dos anys de sanció que acaben el pròxim 5 d’agost. Té sentit?

Com diu un expert amic meu que m’ha assessorat –gràcies Pablo per la teua ajuda- Alberto Contador ha estat divuit mesos com ‘conduint sense carnet’, perillós i injust. I el que és més greu independentment del que puga dir la premsa francesa: que passa amb la dignitat dels incomptables professionals i aficionats ciclistes que amb abnegació practiquen aquest esport?

Considero personalment que el ciclisme és massa dur i que per això està tan perseguit. I que per alcançar el nivell físic adequat s’estan fent massa coses no vaig a dir il·legals però sí inadequades per al cos humà. Més encara si al costat hi ha especuladors que se’n beneficien sense esforç del treball dels corredors. No s’ha d’enganyar als aficionats però tampoc als ciclistes. Els meus herois vull que siguen humans i, a més a més, sans.

Més informació: | |