L’Ajuntament de Morella insta el Govern central a modificar la regulació hipotecària incloent la dació en pagament

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 13 de febrer de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella va presentar una moció en l’últim plenari, per a instar l’Executiu central a què aprove una modificació de la regulació hipotecària. En ella es reivindica la figura de la dació en pagament per a intentar que els bancs no executen les hipoteques i es queden amb les vivendes i la totalitat del deute dels compradors. El primer tinent d’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “esta és una reivindicació de justícia social, que pretén recolzar les famílies que pitjor ho estan passant amb l’arribada de la crisi”.

El també síndic d’obres destaca que “en la nostra comarca no hi ha molts casos d’este tipus, però seria important canviar la regulació perquè el pes de la crisi no recaiga sobre la part més feble”. Sí que afig que “esta situació s’ha convertit en un gran problema en ciutats més grans i les famílies no sols s’enfronten a la pèrdua de la seua vivenda sinó també a una condemna financera per a tota la vida”.

Un altre dels acords inclosos en la moció i aprovat amb els vots a favor del grup socialista i l’abstenció del popular, va ser instar el Govern a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per a paralitzar els desnonaments de les famílies d’insolvència sobrevinguda o involuntària.

En la moció també s’incloïa un extracte de l’article 47 de la Constitució espanyola que diu que “Tots els espanyols tenen dret a una vivenda digna i adequada. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per a fer efectiu este dret…”.

Més informació: | |