Morella sol·licita a la Generalitat que reforce el servei de transport públic

comarquesnord.cat . Morella . dillluns, 13 de febrer de 2012
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella ha tornat a sol·licitar a la Generalitat que aplique un pla de transport que garantisca a la ciutadania un servei els 365 dies de l’any. Esta és una reivindicació constant del consistori que veu com no ha avançat la situació en esta matèria en els últim 20 anys. Segons apunten des de l’equip de govern, este fet “genera greus problemes estructurals en l’economia de la població i suposa un dels handicaps més importants per al desenvolupament rural i sostenible, redundant negativament en la qualitat de vida dels ciutadans”.

En els últims anys, el ple de Morella ha aprovat distintes mocions per a sol·licitar reunions amb la Direcció General de Transports i per a instar a la Generalitat a què potència este tipus de serveis en la localitat. Cal assenyalar que el transport públic no arriba els set dies de la setmana al municipi, ja que els diumenges no hi ha servei d’este tipus. El regidor de governació, Ernest Blanch, afirma que “si disposàrem d’un servei regular d’autobusos que potenciara el seu ús, s’evitarien riscos en la carretera i es beneficiaria econòmicament a moltes famílies”. Especialment destacava l’ús que podrien realitzar “els estudiants, veïns que hagen d’acudir als especialistes o a l’hospital o, inclús, beneficiaria l’arribada de turistes a la ciutat”. Per això, apunta que “amb un sistema racional i bidireccional d’autobusos a Vinaròs i Castelló, la capacitat turística i econòmica de la nostra ciutat milloraria”.

Blanch també indicava els problemes que genera este dèficit de transport en les connexions intercomarcals. Segons explica “amb un sistema de transport adequat en la comarca, parlaríem amb més propietat d’una bona vertebració del territori i d’una millora de la qualitat de vida de la gent que es troba aïllada de nuclis urbans amb més població”.

L’edil explica que “Morella posseïx una de les ràtio més elevades de vehicles per habitant, la qual cosa és simptomàtic de la deficiència de transport públic”. A més, Blanch subratlla els beneficis mediambientals que produiria un bon servei de transport públic.

.  Marquesina en Ortells


A més de la millora en el servei de transport públic, l’Ajuntament de Morella també reclama la construcció d’una marquesina en Ortells, en la zona de la CV-14. Segons Blanch, “les inclemències meteorològiques fan patir els veïns que esperen a l’autobús i este ajuntament porta molts anys sol·licitant una marquesina que els resguarde del fred”. Per això, considera “prioritària” la seua instal·lació.

Més informació: | |