Els ebrencs Xeic! tornaran a posar-li imatges a l’obra de Desideri Lombarte


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» dijous, 16 de febrer de 2012

Lo grup de música de Rasquera Xeic! tornarà a rendir homenatge a la figura del poeta pena-rogí Desideri Lombarte amb un nou videoclip. En esta ocasió, la banda ebrenca posarà imatges a la cançó ‘Pàtria menuda’ extreta del seu últim treball ‘Sirga’ i que és una adaptació del poema ‘La meua pàtria menuda’. De fet, i segons va explicar el grup de música a través de la xarxa, lo vídeo es passejarà “per diferents indrets de la nostra petita pàtria”, com lo Castell de Miravet o el poble vell de Corbera d’Ebre.

Los Xeic!, que han actuat en diverses ocasions pel nostre entorn, com ara el FranjaRock o l’últim Aplec dels Ports, celebrat a Herbers este darrer estiu, van dedicar el seu últim treball discogràfic a la poesia del territori i als poetes de l’Ebre, entre els quals s’incloien diversos poemes i versos de Desideri Lombarte, l’escriptor més rellevant del Matarranya durant lo segle passat. En ‘Sirga’, lo grup Xeic! pose música a diverses obres del poeta pena-rogí, com ara ‘La meua pàtria menuda’ o ‘Joc de Paraules’.

De fet, lo grup de les Terres de l’Ebre ja va aprofitar un poema de Desideri Lombarte per obrar el seu primer videoclip. Se tracte, en concret, de ‘Amics Treballadors’, que és la cançó amb la que també s’obre el disc ‘Sirga’. Durant los últims quinze anys, han estat molts los grups de música els que han posat so i ritme a la poesia de Desideri Lombarte. Los més influents han estat Túrnez i Sesé. Però en tenim molts altres com Los Draps, Temps al Temps, Ya Babé o els mateixos Xeic!

Més informació: |