50 voltors s’apropen fins a Herbers per a devorar els porcs senglars d’uns caçadors


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Herbers
» divendres, 17 de febrer de 2012

Herbers va viure una escena poc habitual un diumenge de cacera. Molt prop de l’entrada al poble, en una zona amb cases habitades, es van veure uns 50 voltors. El motiu va ser que els caçadors van deixar uns porc senglars morts en una esplanada propera i les aus carronyeres no van perdre el temps. Deu minuts després que marxaren els caçadors ja estaven devorant les restes que hi havien dipositades en aquest espai.

L’escena va deixar les imatges que es poden veure a les fotografies fetes per Toño, veí de la localitat i uns dels que habita en aquestes vivendes a les afores de la localitat. Els voltors van pujar per les escales i alguns d’ells esperaven pels voltants d’una de les cases. No és comú veure voltors prop de vivendes habitades, tant a la vora dels nostres pobles, encara que no és un fet extraordinari. En aquest cas, els porcs senglars van ajudar a que els voltors acudiren en massa.

Fa uns anys un voltor ferit va anar per la zona del Tint i pel voltant de les murades de Morella i a Vilafranca fa uns quants anys un voltor ferit va estar a la teulada de la fàbrica Marie Claire. La problemàtica de la quantitat de voltors que hi han a la zona continua i s’apunta que el nombre d’aus carronyeres a la nostra zona és un 20% del total que es poden trobar a la Península Ibèrica.

» VIDEO: Més de 50 voltors aterren a la porta d’una casa per menjar

Més informació: |