La Vall del Tormo adjudique la ‘Casa del Metge’


Etiquetes:



comarquesnord.cat, La Vall del Tormo
» divendres, 17 de febrer de 2012

La Casa del Metge que ha estat completament rehabilitada en los últims mesos, ja ha estat adjudicada pel consistori de La Vall del Tormo. Després d’analitzar les diferents sol·licituds, serà una família anglesa en un xiquet de dos anys i resident al municipi des de ja fa uns anys la que s’instal·larà a l’immoble.

Fa uns mesos, lo consistori de La Vall del Tormo va iniciar les obres de rehabilitació de l’antiga Casa del Metge amb la intenció de deixar-la totalment adequada perquè s’instal·lés una família. “La vam tindre llogada un temps, després va estar desocupada, la vam tornar a llogar i fa uns mesos es va tornar a quedar buida. Entonces vam decidir rehabilitar-la”, va explicar José Miguel Timoneda, alcalde del municipi, qui també va afegir que “s’ha tirat tot l’interior i s’ha reestructurat. També s’ha canviat tot lo que és fontaneria, instal·lació elèctrica, fusteria i s’ha posat calefacció i mobles nous”. Esta actuació ha suposat una inversió total de 35.000 euros que han estat finançats a través de les ajudes per afecció d’obres hidràuliques del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí, segons va aclarir Timoneda.

Una vegada acabades les obres, fa unes setmanes que l’ajuntament va iniciar la licitació de l’habitatge. Al concurs es van presentar diferents famílies, algunes ja residents al poble i altres de municipis pròxims. Si bé, finalment, lo govern local ha triat a la família de Lisi Bradshaw. “És un matrimoni anglès que va vindre fa uns anys al poble i tenie filles. Una de les filles ara té parella i ha tingut un xiquet. Seran ells los que ocuparan la casa”, va apuntar l’alcalde del municipi.

Cal destacar que la tria dels llogaters ha estat molt influïda per la necessitat de fixar gent al municipi i sobretot per l’objectiu del consistori de mantindre l’escola pública. “Hem prioritzat per damunt de tot que hi hague un xiquet més a l’escola. Així, este any que ve, entre este i altres que entraran, a vore si podem tornar a recuperar lo professor que enguany mos han tret per tindre només 11 alumnes”, va explicar Timoneda.

Més informació: