Morella presenta les audioguies i noves aplicacions turístiques per a mòbils

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 17 de febrer de 2012 .
Etiquetes:

Morella ha donat a conéixer les seues noves ferramentes que permeten conéixer en profunditat la seua història, el castell i els principals personatges que han habitat la ciutat. Es tracta de les audioguies i les noves aplicacions tecnològiques per a Smartphones. Este és un projecte pioner que donarà un millor servei als visitants i els permetrà enriquir les seues visites a la localitat. En l’acte d’esta vesprada, l’alcalde de la ciutat, Ximo Puig, el dissenyador de l’empresa Atipic que és la que ha realitzat este projecte, Jorge Querol, i els empresaris turístics presentaven estes noves ferramentes, davant de la societat morellana.

Pel que fa a l’aplicació, es pot descarregar d’Internet i és totalment gratuïta. En ella, es pot consultar informació de la ciutat, com el temps que farà els dies de la visita, les activitats programades, fotos o vídeos de la ciutat. A més, en ella apareixen reflectits els punts d’interés de la visita. Quan un visitant arribe a ells, poden veure les explicacions audiovisuals de les característiques del lloc en què es troba. Els punts d’interés estaran marcats per codis QR, per la qual cosa si una persona es troba en un d’ells i no ho sabia, pot escanejar-ho i veure les característiques d’eixe lloc. Finalment, en l’aplicació també es mostren rutes pel castell, que permeten comprendre la història de la localitat. Esta ferramenta està disponible en quatre idiomes: castellà, valencià, anglés i francés.

El primer edil morellà, Ximo Puig, afirma que “este un projecte pioner i ambiciós que pretén millorar l’estada de qualsevol visitant en la nostra localitat”. L’alcalde destaca que “estes ferramentes turístiques que presentem avui pretendren continuar millorant la qualitat de Morella com a destinació turística”.

. SICTED

En l’acte de divendres, l’Ajuntament de Morella també fa entrega dels diplomes de la xarxa de destins de qualitat SICTED als establiments que han superat les auditories. Éstos són Casa Roque, les cases rurals Torrebale, l’Oficina de Turisme i la guia local, Josefina Milián. Els certificats tenen una validesa de dos anys i reconeixen l’esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, al mateix temps que distingeix a l’establiment front a la competència. Morella és l’única localitat de la Comunitat Valenciana que forma part d’esta xarxa i que tenen estos distintius. Puig conclou que “estos importants distintius sumen en el nostre objectiu de posicionar-nos com un destí de qualitat i reconeixen l’esforç que realitzen els nostres empresaris per a oferir el millor servei als visitants”.

Més informació: