Les jornades de la tòfona continuen a Morella amb un Taller de Trufa amb el Meson i el Daluan



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 18 de febrer de 2012

La tercera setmana de les Jornades gastronòmiques de la trufa ens va portar també el tercer taller de cuina. El show cooking anava a carreg en aquest cas de dos restaurants de la localitat: El Meson i el Daluan. Innovació és la característica de la cuina de tots dos establiments, que basant-se en els productes més tradicionals ens han sorprès en els darrers temps per la imaginació, la combinació, i la presentació de les seves creacions.

Raquel Ferrer, la jove cuinera del Meson, ens va mostrar alguns dels plats que es poden tastar en el seu establiment en aquestes jornades. Des dels més senzills, a l’abast de qualsevol, a deconstruccions de productes tant tradicionals com el flaó.

Per si de cas algú es perdia entre les explicacions, els dos restaurants ens van preparar un díptic explicatiu on detallaven tant els ingredients necessaris com la preparació dels plats.

La trufa era el comú denominador de totes les construccions. En el cas de Avelino, del Restaurant Daluan, l’objectiu de la demostració estava enfocada a les curiositats, com l’ou sense ou, i a la promoció dels arrossos, poc utilitzats en la nostra cuina.

Ou a la coque, royal de foia gras i pa trufat, rissoto de trufa negra i foie, brots tendres, amb girgoles de panical escabetxades, lamines de trufa i virutes de formate curat, desdejuni morellà i flaó de nova generació, van ser el que un bon grapat de gent va aprendre a realitzar a la seva casa.

El Meson del Pastor i el Daluan, conjuguen el seu bon fer un una nova proposta que també es va voler donar a conèixer en aquest taller: Noucatering, una empresa que tots dos establiments han creat per a events.

Abans de començar el taller de cuina, l’agent de desenvolupament del patronat de turisme, Eva Borras, va explicar al public assistent, les característiques de la trufa negra de la comarca, de la que tots els experts destaquen per el seu aroma. Unes explicacions que continuarien també en alguna fase del ‘show cooking’, amb diferents aspectes relacionats amb la conservació de la tòfona negra.

» VÍDEO: Taller de trufa amb el Meson i el Daluan

Més informació: | | | |