La mostra ‘Ibers al Baix Aragó’ aterre al Matarranya



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 20 de febrer de 2012

L’exposició itinerant ‘Íberos en el Bajo Aragón’ ha aterrat al Matarranya. Des d’avui mateix, i al llarg de tota esta setmana, la mostra organitzada pel Consorcio Patrimonio Ibérico de Aragón es podrà visitar a les instal·lacions del IES Matarranya de Vall-de-roures. Esta exposició itinerant s’ha ofert als instituts d’Alcanyís, Alcorisa, Andorra, Calanda, Casp, Híjar i Vall-de-roures, i la mostra forme part del programa activitats 2012 del Consorcio Patrimonio Ibérico de Aragón.

La mostra conste de nou panells informatius que analitzen diferents aspectes de la cultura íbera, com ara l’economia, l’escriptura, la religió o les fortificacions i poblats, així com també diverses reproduccions de ceràmiques i peces originals d’època íbera. Al marge de l’exposició, als centres educatius se’ls donarà un lot de llibres sobre cultura ibèrica i arqueologia publicats en los últims anys pel Consorci.

També es donarà un DVD que inclou vuit audiovisuals de curta durada (entre 4 i 6 minuts cada un) que s’han editat en els últims anys per la seua projecció en els diferents centres de visitants de la Ruta Ibers al Baix Aragó. Los propis centres organitzaran les visites dels grups d’escolars a esta exposició durant lo temps en què estigue instal·lada. Al Matarranya trobem diversos municipis de la Ruta Íbera, com són Queretes, Massalió, Calaceit i la Vall del Tormo.

Més informació: | | | |