Omezyma vol fomentar l’esperit emprenedor a través del ‘Emprendre en clau rural’


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 20 de febrer de 2012

A través del projecte ‘Emprendre en clau rural a les comarques del Baix Aragó Històric’, finançat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i IberCaja a través de l’Obra Social, lo Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya (en col·laboració amb altres grups del territori) vol apostar per la posada en marxa d’una sèrie de propostes que tenen com a gran objectiu mantindre i fomentar l’esperit emprenedor en estes comarques.

Entre les accions que componen este projecte, hi ha la creació de diferents eines que serveixin de comunicació entre els habitants de les comarques, los propis grups i les diferents entitats col·laboradores. D’esta manera, s’ha creat un bloc amb nombrosa informació d’interès per a nous empresaris (emprenderenclaverural.wordpress.com), un espai que recull les entitats que orienten i assessoren a l’hora de crear un negoci.

La diferència amb altres blocs de contingut similar, però, és que este està gestionat per tècnics que treballen en el territori i que coneixen, per tant, la realitat empresarial d’estes comarques. Esta proposta es complemente amb la publicació de dos guies amb les quals es pretén informar a tots aquells que desitgin iniciar-se en el món dels emprenedors. La primera recull els tràmits que s’han de fer per constituir-se com autònom o empresa, així com de les entitats de tramitació més pròximes.

D’altra banda, la guia de recursos per a l’ocupació al Baix Aragó Històric mos oriente, informe i detalle els recursos existents en este territori i que facilitaran l’accés al treball. Estes dos publicacions es poden trobar a les seus de qualsevol dels quatre grups d’acció local o al blog de Emprendre, en format PDF. Així mateix, mensualment, los quatre grups d’acció local editen un butlletí digital que recull l’oferta de cursos i jornades per a l’ocupació en el Baix Aragó Històric a través de les diferents entitats organitzadores.

Més informació: