La Generalitat Valenciana endeuta més de 500.000 euros a l’Ajuntament de Cinctorres i ofega la gestió municipal


comarquesnord.cat, Cinctorres
» dimarts, 21 de febrer de 2012

La corda del deute de la Generalitat està ofegant molts d’Ajuntaments. El de Cinctorres s’ha caracteritzat sempre per uns comptes nets, sense deute municipal i sense recorre a crèdits. Però ara els 502.000 euros que li endeuta l’Administració Autonòmica, amb factures pendents, algunes, des de fa tres anys, llastren de tal manera el dia a dia del consistori, que aquest s’ha vist abocat a reduir la plantilla de treballadors municipals a 5 treballadors dels 15 que tenia.

En el darrer ple municipal l’alcalde, Antonio Ripollès, va donar compte de la situació financera i de les mesures que s’han pres i s’hauran de prendre, si la Generalitat no paga. El deute és de més de 1000 euros per habitant. El més greu és que, a dia d’avui, els responsables de la Generalitat, encara no han pogut donar un calendari de pagaments als ajuntaments. Davant aquesta situació l’Ajuntament de Cinctorres ja es va veure en la obligació de tancar la piscina coberta, per estalviar el manteniment. Ara planteja reduir en il·luminació pública i ornamental. Ripollès lamenta que en aquestos moments sigue precisament el deute de l’Administració la càrrega del consistori, i ella la responsable de la major taxa d’atur d’aquesta població. La Generalitat Valenciana endeuta fins i tot els sous dels programes d’ocupació d’estiu, en lo qual l’Ajuntament es planteja no sol·licitar-los enguany, ja que no podria fer front als salaris en els seus fons, com ha tingut que fer en aquesta darrera anualitat.

El primer edil cinctorrà es mostra ferm al afirmar que caldrà prendre mesures de força més cridaneres, com estant fent d’altres col·lectius: “ens haurem de tancar a la Casa dels Caragols fins que paguen”, ja que la situació ha arribat a un límit que està ofegant als consistoris i amenaçant servicis i població de les zones menys poblades.

Més informació: