Medi Ambient crearà una comissió de seguiment de les Obres del Pacte de l’Aigua a l’Aragó


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 22 de febrer de 2012

“Convocarem la Comissió de seguiment de les Obres del Pacte de l’Aigua per saber en quina situació es troben les obres, fer un plantejament rigorós i obrar en conseqüència”. Així de contundent va estar el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, després de mantindre una trobada amb el ministre espanyol d’esta àrea, Miguel Arias Cañete, atesa la preocupació que existeix a Aragó per l’execució d’unes obres que són una prioritat per a la comunitat.

En este context, Modesto Lobón va defensar que són unes infraestructures necessàries, que en alguns casos necessiten de dotació pressupostària, i en altres, passar per tràmits administratius i estudis d’impacte ambiental.

Un altre dels assumptes destacats als quals Modesto Lobón va fer especial referència, va estar el transvasament de l’Ebre. Concretament, lo conseller li ha traslladat al ministre la proposició no de llei sobre el rebuig frontal de les Corts d’Aragó al transvasament de l’Ebre. “Estem en contra del transvasament, a favor de la reserva hídrica i de la gestió de la reserva hídrica. No és un capritx d’Aragó, sinó que tenim lo mandat i el suport d’una Llei orgànica com és l’Estatut del Govern d’Aragó”, va assegurar Modesto Lobón.

La petició unànime del sector de regants i agrupacions agràries de posar en marxa un decret de sequera ha estat un altre dels assumptes importants en què Lobón va posar èmfasi en la reunió. A més, Lobón també va sol·licitar al ministre de Medi Ambient la continuïtat de les obres del cicle de l’aigua, programades fins al 2015 per 169 milions d’euros, perquè en esta data estiguin totes les aigües depurades.

D’altra banda, des del Ministeri de Medi Ambient hi ha voluntat de tirar endavant los PDR (Pla de Desenvolupament Rural sostenible), i de manera decidida el Pla Estratègic de l’Agroindustria a Aragó, després d’acordar la posada en marxa d’un grup de treball conjunt que aconsegueixi impulsar el foment de cooperatives , l’ajuda als emprenedors jóvens agraris, la simplificació legislativa tant en l’àmbit nacional com autonòmic i la internacionalització del sector.

Finalment, lo conseller va corroborar la intenció del Ministeri de revisar el Reial Decret pel que fa al Catàleg d’espècies exòtiques invasores. Un Decret que el Govern d’Aragó va derogar, entre altres raons, per la impossibilitat de repoblació amb truites, per la dificultat d’eliminar les espècies capturades, i per l’efecte negatiu que tot això té en la pesca a Aragó. A més, Modesto Lobón va titllar de molt satisfactòria la reunió que va mantindre amb Arias Cañete.

Més informació: |