Los treballs de canalització de Fórnols deixen enrere la carretera de Ràfels


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Fórnols
» dijous, 23 de febrer de 2012

Continuen los treballs de conducció de l’aigua des de la Vall de Lluna fins a Fórnols. En estos moments, l’empresa encarregada de la perforació i la canalització de les aigües ha arribat fins a la carretera de Ràfels, i ja s’ha soterrat més o menys la meitat del conducte. Així ho va explicar l’alcalde de Fórnols, Ernesto Serrat, qui va concretar que de cara als pròxims mesos, tots los esforços aniran destinats a este projecte, vital per al present i el futur del municipi del Matarranya.

Lo mateix alcalde de Fórnols va explicar que “són unes obres molt importants. Ara hem travessat la carretera de Ràfels, i tenim posada la meitat (més o menys de la tuberia)”. De fet, “s’està avançant bastant ràpid”. Les màquines fan una rasa d’un metre, en alguns llocs de metre i mig, i els treballs van prou ràpid. Al poble li agradarie que “este estiu poguérem arribar a Fórnols, però tot dependrà d’algunes subvencions que ja tenim sol·licitades”.

Al marge de la canalització de les aigües, Ernesto Serrat va recordar que “posaríem un grup elèctric per a la bomba d’extracció, perquè la llum ha de conduir-se amb la línia del cruce de La Sorollera”. Des de l’Ajuntament creuen a més que amb un grup electrogen serie suficient, ja que “una vegada pujada a la superfície, l’aigua baixarie rodada fins a Fórnols”. Pel que fa a l’actual sequera, des de Fórnols van avançar que ara hi ha prou aigua per al poble, però poden haver-hi dificultats de cara a Setmana Santa.

Anys després de fer els corresponents sondejos d’investigació per conèixer el cabal i la qualitat de l’aigua de la Vall de Lluna, amb uns resultats més que òptims, lo següent pas perquè el poble de Fórnols fore abastit per l’aigua del terme de Ràfels va per conduir-la fins al poble. Estes obres van començar a finals de l’any 2011, i el servei d’aigua serà possible amb una canonada de 8 quilòmetres que unirà els pous de la Vall de Lluna amb los dipòsits de Fórnols.

Com bé va destacar l’alcalde de Fórnols, Ernesto Serrat, este projecte es tirarà endavant gràcies al Fons Especial de Teruel, tot i que des de la corporació municipal no saben si estes ajudes seran suficients com per acabar completament lo projecte. Abans de procedir a les excavacions per soterrar les canonades, se va procedir a la neteja del tram per on passe la conducció de l’aigua. Des de l’Ajuntament de Fórnols van destacar la importància d’este projecte.

Més informació: |