S’enceten les jornades de la dona a Vilafranca


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 23 de febrer de 2012

El Grup de Dones de Vilafranca iniciava les activitats per conmemorar el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. La primera de les cites era una xerrada informativa al voltant de diferents temes com ‘L’Alzheimer i l’aplicació de la Llei de la Dependència’, la reforma laboral o la llei per a les dones que fan feina a les cases. Com sol ser habitual en aquest acte, l’associació de dones de Vilafranca compta amb la col·laboració del sindicat Comissions Obreres. Rosario Rodríguez Montesino, secretària de la Dona de CCOO a les Comarques Nord i Càndida Barrosa, secretària a nivell autonòmic van estar presents al Saló d’Actes de la Casa Social de Vilafranca.

La reforma laboral aprovada fa unes setmanes pel Govern, va ser un dels temes tractats per les sindicalistes en aquesta xerrada a Vilafranca.

Moltes dones treballen a les llars fen neteja i no cotitzen ni tenen cap contracte signat. A més, en cas d’accident els problemes podrien ser importants per als propietaris de les vivendes. La regulació d’aquesta situació va ser tractada a la xerrada.

La malaltia de l’Alzheimer i l’aplicació de la Llei de la Dependencia al País Valencià eren el darrer dels punts d’aquest acte inaugural de les jornades del Grup de Dones.

Les activitats per conmemorar el 8 de Març continuaran aquest proper divendres amb la projecció de la pel·lícula ‘La flor del desierto’ al Video Club de Vilafranca. El dissabte dia 3 per la nit tindrà lloc la gran festa de les sòcies del Grup de Dones a l’Edifici Polivalent i a més es podrà visitar una exposició de manualitat i treballs realitzats als cursets que l’associació ha realitzat durant el 2011. La mostra es podrà visitar als locals del Centre Parroquial.

Més informació: