Ximo Puig anuncia que es presenta a la secretaria general dels socialistes valencians



comarquesnord.cat, València
» dimecres, 22 de febrer de 2012

“Estic decidit a contribuir amb totes les meves forces i amb tota la meva energia per reconstruir el projecte socialista; l’alternativa progressista capaç d’il·lusionar, de seduir, per créixer, per ampliar i per sumar sense fronteres perquè els ciutadans i ciutadanes d’aquesta Comunitat es mereixen molt més”. Amb aquestes paraules, el diputat al Congrés i alcalde de Morella, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres la seva predisposició a presentar-se a la Secretaria General del PSPV-PSOE, “des de la humilitat, des de la responsabilitat i des de l’estima que tinc per aquest partit i perquè em sento més preparat i més a punt que mai”.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en l’acte que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu d’UGT de València, en un abarrotat saló, amb més de 400 assistents, i en el qual s’ha presentat formalment el manifest que, sota el nom L’Alternativa Progressita, pretén servir com a base de debat davant el proper Congrés del PSPV a celebrar els proper dies 30 i 31 de març i 1 d’abril a Alacant. Un document que ja ha estat rubricat de forma simbòlica per socialistes de tota la Comunitat.

Després d’analitzar la difícil situació en la qual es troba la Comunitat Valenciana, “immersa en una crisi institucional, ètica, social, política i econòmica sense precedents i que ha convertit a la Comunitat en un país més pobre, menys lliure i amb escasses expectatives de futur”, Puig ha convidat a tots els socialistes a “reiniciar el partit, reiniciar la Comunitat amb noves bases, els nostres valors i noves esperances per als valencians d’ara i per a les futures generacions que tindran un país lliure i just del que podran sentir-se orgullosos”. Per a Puig, “aquesta nova tasca no pot fer-se des de l’ambició individual, ni des d’un projecte personalista, perquè és necessari comptar amb tots i, per això, us convido al fet que participeu en aquest procés, perquè l’alternativa solament serà forta, si s’impulsa un partit fort”. Per això, va voler deixar clar que “no propugno la uniformització, propugno alguna cosa molt més important, la unitat. Des d’Alcoi, Mislata, Ontinyent o Benidorm, des de la Vega Baixa fins a l’Alt Palancia la meva única obsessió, la nostra única obsessió, serà que no es perdi una gota per al cabal d’energia que necessita aquest partit”. Per a Puig, “és fonamental propugnar adreces sòlides, col·legiades, cohesionades des de la diversitat, intergeneracionals, i profundament compromeses”.

En aquest sentit, Puig va llançar una reflexió al replet auditori en el sentit que “fos també ens criden a nosaltres -en al·lusió als milers de ciutadans i ciutadanes que estan protestant als carrers-. “Hem de posar-nos en peus. Hem d’estar amb la gent, amb els nostres que estan angoixats, amb els nostres que estan parats, amb els nostres que viuen en la pell la incertesa. I hem de dir-los que tenen dret a somiar, que tenim dret a somiar un país diferent, que sense somnis mai haguéssim acabat amb l’esclavitud”. El també alcalde de Morella afirma que “ha arribat l’hora de la força transformadora de l esquerra, per aconseguir un país que passi de la cua al lideratge en educació; que passada de consumir maó a generar ocupació en indústries modernitzades. Volem un país que passe de 400 euros o res a treballs estables amb salaris dignes”.

De la mateixa manera, advoca per impulsar “una Comunitat que protegisque als malalts i els oferisque una qualitat assistencial de primera, un país que mai deixe a ningú al marge i prioritze el benestar dels dependents”. Per a Puig, “és necessari apostar per un nou model de desenvolupament basat en la innovació, en les noves tecnologies, en les energies netes perquè no hàgim de dependre del petroli i no continuem destruint el nostre planeta amb gasos d’efecte hivernacle”.

Per aquests motius, l’aspirant a la Secretaria General ha advertit que “l’alternativa progressista i l’alternativa real de l’esquerra per governar és el partit socialista i, encara que mai serem excloents ni superbs, mai abdicarem de la responsabilitat del socialisme democràtic en la definició del programa de progrés que necessiten els valencians”. “La nostra agenda és ocupació i redistribució; és més model social europeu; és frenar el canvi climàtic perquè és una indecència deixar en herència un món esquilmat”, ha afegit.

Més informació: | | | |