La Guàrdia Civil desarticula una banda especialitzada en robatoris en granges i habitatges de l’interior de la província.



comarquesnord.cat, Vilafamés
» divendres, 23 de febrer de 2012

La Guàrdia Civil ha detingut a set homes integrants d’una banda organitzada com a presumptes autors de múltiples delictes de robatori amb força en les coses, delictes d’encobriment i delicte d’inducció a la comissió d’il·lícits penals.

L’actuació de la Guàrdia Civil s’engloba en el marc del pla de prevenció de fets delictius en zones agropecuàries i, arran dels robatoris produïts en els últims mesos en poblacions de l’interior de la província de Castelló, va iniciar l’Operació Motobomba que ha donat com resultat la desarticulació de la banda organitzada amb la detenció dels seus components.

Amb motiu de l’engegada d’aquesta operació, es van intensificar els controls a l’interior de la província que es van saldar, en una primera fase d’explotació a inicis de setmana, amb la detenció de quatre persones i, en una segona fase de l’operació els dies 22 i 23 de febrer, amb l’arrest de tres més.

Els arrestats reconeixien prèviament la zona que anava a ser objecte dels seus robatoris i extremaven les seves mesures de seguretat a l’hora de cometre els mateixos per a això es desplaçaven en dos vehicles, un d’ells com a llançadora per avisar en el cas de detectar la presència de la Guàrdia Civil en els voltants dels llocs on anaven a cometre els actes delictius.

Els arrestats estaven especialitzats en robatoris en l’àmbit agropecuari sobretot en granges de porcs i pollastres, casetes de camp, reg i aperos; masies i cases agrícoles i també en el robatori de gasoil de camions i maquinària agrícola.

Amb aquesta operació de la Guàrdia Civil han quedat esclarits, fins al moment, un total de 24 robatoris, entre ells varis de les comeses en granges de porcs i pollastres dels Coves de Vinromá així com els robatoris comesos en habitatges de la Urbanització La Foya de Vilafamés. Igualment se’ls imputen robatoris en les localitats castellonenques de Ribera de Cabanes, La Barona, Vilafamés, Els Ibarzos, Benlloch i Ulldecona a Tarragona. No obstant això, la Guàrdia Civil continua amb les investigacions per si hi hagués més implicats en els fets així com per esbrinar si hi ha més delictes en els quals estiguessin implicats els arrestats.

Després de l’entrada i registre als domicilis dels arrestats, s’han confiscat nombrosos efectes dels sostrets, entre els quals destaquen una televisió de 42”, motobombes, motoserras, diversos aparells de DVD i TDT, entre altres.

Els afectats pels robatoris podran passar per les dependències de la Caserna de Vilafamés, on es troben els efectes recuperats, per procedir al seu reconeixement i puguin ser retornats als seus propietaris. L’horari en què es podrà passar a reconèixer els efectes és des del dilluns 27 de febrer al divendres 2 de març en horari de 09:00 a 15:00 hores.

La Guàrdia Civil recorda als ciutadans que poden cridar al telèfon d’emergències de la Guàrdia Civil, 062, davant qualsevol vehicle sospitós o persones que puguin infondre sospites, sobretot en les petites poblacions de l’interior de la província. Aquest telèfon pot ser utilitzat pels ciutadans les 24 hores del dia.

Els detinguts són J.J.G.R., de 23 anys d’edat; F.C. c., de 32 anys; I.B., de 26 anys; S.D., de 33 anys; T.V.N., de 25 anys; J.J.G.H., de 47 anys; i M.B., de 22 anys; tots ells veïns de La Vall d’Alba.

La detenció ha estat duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de Vilafamés i Benicàssim.

Més informació: | | |