Les corregudes de bous i els “bous al carrer” seran BIC


comarquesnord.cat, València
» divendres, 24 de febrer de 2012

La directora general de Seguretat i Protecció Ciutadana, Sonia Vega, ha indicat que el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publica aquest divendres la resolució per la qual s’incoa expedient de declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor dels espectacles taurins, les corregudes de bous, i els festejos taurins tradicionals, els “bous al carrer”, en tot l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Vega ha ressaltat que “el Consell sempre s’ha proclamat defensor de les tradicions i la cultura valenciana i, en conseqüència, ha adoptat les mesures necessàries per garantir la conservació de les mateixes”.

La directora general ha apuntat que “la densitat i distribució territorial d’aquests festejos demostren una uniformitat festiva que arriba a tots els racons de la Comunitat. Si a això unim l’antiguitat de l’arrelament popular d’aquestes festes, resulta evident que ens trobem en una zona on el toro forma part de la cultura, tradició i idiosincràsia valenciana”.

“Les raons singulars que motiven la protecció del bé es basen doncs en l’acreditació de la tradició i l’arrelament de la festa dels toros, que ve determinada per la seva antiguitat en el temps i per la seva difusió al territori de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs Sonia Vega.

Més informació: | | |