Lo safrà, les ametlles i l’ànec seran los protagonistes de les VII Jornades Gastronòmiques



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» divendres, 24 de febrer de 2012

Seguint la línia de les últimes edicions, les Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya comptaran enguany en diversos productes estrella. En esta ocasió, los escollits han estat les ametlles, lo safrà i l’ànec, tres productes que tenen una important rellevància al nostre territori. Les ametlles són un producte històric en lo Matarranya, mentre que el safrà (a la regió del Jiloca) és un recurs econòmic important a Terol, així com també l’ànec.

Les Jornades Gastronòmiques del Matarranya desenvolupades per la Comarca i el Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya s’encetaran lo pròxim dilluns 5 de març, amb la primera de les eixides previstes. En este cas, s’anirà fins a Frutos Secos Alcañiz, on tindrà lloc una xerrada sobre les ametlles, per després, al dia següent, fer el protocol·lari acte inaugural de les jornades al IES Matarranya a la una de migdia.

Lo dijous 8 de març està prevista una excursió a Terol, on se visitaran les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria de Terol, lo Museu Monogràfic del Safrà de Monreal i l’empresa d’ànecs Almizate de Santa Eulàlia. De cara a la segona setmana, lo dilluns 12 de març es farà una xerrada sobre el safrà i els seus usos culinaris, per saltar el dijous 15 de març, dia de la clausura, amb l’apertura del restaurant ‘Chapeau’ del IES Matarranya.

Més informació: | |