El mediàtic Nilo Manrique exposarà al Palau dels Osset de Forcall amb Paqui Fuster



comarquesnord.cat, Forcall
» diumenge, 26 de febrer de 2012

Forcall compta aquests dies amb un visitant mediàtic, el cubà Nilo Manrique, que a més de famós pel món del cor, té un gran bagatge com a artista. L’ex ‘Supervivent’ és escultor i presentarà pròximament la seva obra en metall i pedra en un marc incomparable com el recentment reobert Palau dels Osset.

Conegut a Espanya per la seva anterior relació amorosa amb la presentadora Isabel Gemio, Manrique viu actualment en un segon pla dels focus, en la localitat valenciana de Dénia on desenvolupa el seu treball artístic. Ara recala a l’interior, a la comarca dels Ports, on compartirà les seves obres més conegudes amb la forcallana Paqui Fuster que exposarà obres de pintura, mentre el cubà mostrarà les seves antigues escultures en pedra i les noves que realitza en metall.

Una d’elles ‘Línies de Dona’ ja està a Forcall “els meus nous treballs es basen en elements reciclats de metall que em deixen amics de rastres o el que vaig recollint per aquí” explicava Manrique que es va veure obligat a deixar la pedra per una operació en la columna “a causa d’això vaig començar a estudiar els ferros i la forja perquè no podia treballar la duresa de les pedres”. El conegut artista va començar com a escultor als 16 anys “em vaig iniciar en un taller a Cuba, però sobretot em va marcar el pas pel taller de Jesús Gallardo que em va orientar i em va assessorar, era ajudant i també em vaig formar a l’escola d’escultors Wilfredo Lam a la ciutat de Matances”.

Nilo Manrique ara vola per lliure i ha exposat en reconegudes sales destacant la seva obra ‘Subtileses’ formada per 20 peces de diferent format amb la dona com a protagonista “principalment elaborava aquestes escultures amb la pedra Tosca perquè crec que dins de cada pedra hi ha una escultura que parla per si sola”. La seva actual vocació en metall li té enlluernat “crec que l’obra que ja està aquí a Forcall és un dels meus millors treballs, que agafa major importància segons l’entorn en el qual s’exposa com aquí”. Aquesta peça està elaborada amb culleres i forquilles de alpaca, així com unes altres que es podran visitar en el Palau dels Osset.

Referent a l’exposició, el gerent de l’hotel, Vicent Soria, destacava que “pretenem dinamitzar la comarca i aprofitar encants com aquest immoble per acollir mostres que tenen encant com la d’aquest artista reconegut que és curiós portar-ho i pot cridar l’atenció del públic”.

Manrique no fuig de la seva condició de famós, però la deixa de costat del seu paper com a artista “la meva obra és independent a la persona que la fa, el que pensen de mi no és cap problema”.

Més informació: | |