La crema de rostolls i pollissos provoque incendis a Fontdespatla, Pena-roja i Beseit


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 27 de febrer de 2012

La brigada helitransportada d’Alcorisa del Departament de Medi Ambient del Govern d’Aragó va haver d’intervindre divendres en un incendi a Beseit i un altre a Pena-roja degut a la crema de rostolls descontrolades. Segons fonts de Medi Ambient, atès que estem en l’última setmana de termini per a la crema de desfets agrícoles, la brigada va intensificar els reconeixements rutinaris.

De fet, i només un dia abans, l’alarma es va produir a Fontdespatla, on la crema dels rostolls i pollissos va provocar un nou incendi descontrolat on hi va intervindre també l’helicòpter, així com un segon a Alcanyís on lo foc va posar inclús en perill lo maset d’un veï de la capital del Baix Aragó. Només lo passat dissabte es van declarar onze incendis al Baix Aragó. Una de les zones més afectades pel foc descontrolat, los camps de Samper de Calanda.

Pel que fa als incendis de Pena-roja i Beseit, los equips d’extinció van donar amb los dos focus de foc, produïts a causa d’un mal control de la crema. Lo terreny està molt sec al Matarranya a causa de l’escassetat de precipitacions, per la qual cosa s’ha recomanat extremar la prudència els últims dies.

Més informació: