Infraestructures millorarà les cunetes de les CV-12, però no la carretera de la Canà



comarquesnord.cat, Forcall
» dilluns, 28 de febrer de 2012

El president de la Mancomunitat dels Ports, Santiago Pérez, va mantenir una reunió amb responsables de la Conselleria d’Infraestructures per a abordar diversos temes relacionats amb carreteres de la comarca. De la trobada es va obtenir el compromís per a millorar les cunetes de la CV-12 (Ares – Morella) per a eliminar la profunditat de les mateixes. “D’aquesta manera es podran adaptar els entradors i eliminar l’altura actual delimitada per tubs de grans dimensions que són molt perillosos en cas d’eixir-se de la via” assenyalava Pérez.

En el tram més proper a l’encreuament cap a Vilafranca, en el conegut com Pla de la Caná, es va produir el passat estiu un accident mortal d’un jove en una llarga recta repleta d’aquests entradors que va reobrir el debat i la petició d’eliminar aquests espais profunds de les cunetes. Els treballs seran a càrrec del pressupost de manteniment de la direcció general de Carreteres “es realitzaran quan s’adjudiquen les diferents obres per part de Conselleria” informava el president de l’ens. El consistori de Vilafranca va ser l’encarregat fa uns mesos d’elevar la petició a la Mancomunitat per a millorar aquests trams.

D’altra banda, el vial en el qual sembla que no es va actuar serà en el Camí de la Caná. “Serà molt difícil pels temps que corren, és una llàstima perquè és un tram que s’utilitza com a carretera i és molt transitat” indicava Pérez. La Mancomunitat ha reiterat en diverses ocasions que la Generalitat o la Diputació convertisquen en carretera autonòmica o provincial aquest vial que transcorre pels termes de Morella, Forcall, Cinctorres i Castellfort.

En la trobada, Infraestructures va anunciar la possibilitat de reprendre les obres paralitzades des de fa quatre anys en el pont de Sorita, així com el president de la Mancomunitat va sol·licitar obres en altres carreteres de la comarca. A més, en condició d’alcalde de Forcall, Santiago Pérez va reclamar l’adequació dels carrers Tomás Salvador i Cormull del municipi amb un cost de 70.000 euros “formen part de la carretera que uneix Cinctorres amb la CV14 i estan en un estat lamentable”.

Més informació: | |