La Trobada de Gaiters de Massalió serà el pròxim 19 de maig


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Massalió
» dimarts, 28 de febrer de 2012

La 9ena Trobada de Dolçainers, Grallers i Geganters de Massalió ja té una data prevista. Serà el pròxim 19 de maig, en una edició marcada per algunes novetats pel que fa al programa d’activitats. Una d’elles, i segurament la més important, serà que enguany no hi haurà Fira de la Música Aragonesa Cerç, que enguany arribarie a la 5ena edició. Los principals motius són la falta de finançament i suport econòmic de les administracions públiques, fons que l’any passat ja es va retallar d’una forma important. Davant d’esta situació, los organitzadors han vist inviable tirar-la endavant.

Tot i això, lo gruix i origen de la Trobada seguirà ferma com los primers d’anys. D’esta forma, una primavera més Massalió serà un punt de trobada per als grups de dolçainers, grallers i geganters d’Aragó, lo País Valencià i Catalunya. De fet, Massalió va ser el primer punt de trobada del Matarranya en esta disciplina i un dels marcs del circuit de trobades que s’ha consolidat entre la nostra comarca, Els Ports, la Terra Alta, lo Baix Ebre i el Baix Aragó. A banda de la trobada, que cada cop compte amb major presència de grups tradicionals, no es descarte fer activitats nocturnes, com concerts o música.

Massalió serà, per tant, i per novè any consecutiu, un punt de trobada de la música i les melodies tradicionals. Lo circuit estarà acompanyat de la Trobada de Gaiters de Pena-roja, que serà el pròxim 28 d’abril coincidint amb la 12ena edició del FranjaRock. Una vegada celebrada la trobada de grallers de Jesús, en lo calendari també existeixen altres municipis del circuit musical, com són Castellseràs, Mas de les Mates (a la comarca del Baix Aragó), Gandesa, Tortosa o Aldover (de les Terres de l’Ebre).

Més informació: | |