Els nascuts el 29 de febrer només celebren l’aniversari cada quatre anys




comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 29 de febrer de 2012

Un any comú té 365 dies, però el temps que tarda la Terra en donar una volta completa al voltant del Sol és de 365 dies i 6 hores aproximadament. Per tal de corregir este desfasament es van establir els anomenats anys de traspàs, “años bisiestos” en castellà. Consisteixen a afegir, cada quatre anys, un dia al mes més curt, que és febrer; de forma que un any de traspàs té 366 dies en total. Açò comporta curioses conseqüències entre aquells que neixen un 29 de febrer. Ells tan sols sumen anys quan en passen quatre i, per tant, els seus aniversaris són més especials.

En el cas d’Alfredo, ell està enregistrat el mateix dia 29 de febrer. El seu DNI és una prova d’això. No ocorre el mateix amb Mari Carmen, que està enregistrada el dia 1 de març.

Diferents són els estudis que parlen de la probabilitat de nèixer en any de traspàs, “una entre 1.461”, afirmen. En tot el món, es calcula que vora 5 milions de persones, dels al voltant de 7 mil milions que vivim en total, són nascudes en any de traspàs. Passen els anys però no per als nascuts el dia 29 de febrer. Ells es mantenen joves, quasi bé de per vida. “Ne faig 13” diu entre riures Mari Carmen.

» VÍDEO: Néixer en any de traspàs et manté més jove