Els sectors dels càrnics i els formatges s’uniran a la marca de qualitat territorial Matarranya


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 1 de març de 2012

Representants de les principals empreses del sector càrnic i dels formatges del Matarranya es van reunir amb tècnics comarcals i especialistes de la Universitat de Saragossa per analitzar i debatre quin tipus de productes es poden emmarcar dins de la Marca de Qualitat Territorial Matarranya. “En aquesta sessió i vam intentar posar-nos d’acord sobre quin tipus de productes poden entrar dins de la Marca. Completant els sectors de l’oli, el vi o les pastes típiques “, van explicar els tècnics de l’àrea de territori de l’entitat comarcal.


A la reunió, els presents van decidir que en principi els productes que s’inclourien dins d’aquesta marca de qualitat serien els curats com el pernil, el llom embotit, la cansalada, la llonganissa, i el xoriço, entre d’altres i en el cas de els formatges es van decidir les característiques bàsiques que haurien de tenir els productes per entrar a formar part de la marca. Cal assenyalar, que després de la reunió els empresaris participants es van mostrar il·lusionats amb el projecte. “Han estat molt receptius. Els empresaris estan il·lusionats i esperen que sigui una oportunitat per a ells “, van apuntar els tècnics.

La inclusió d’aquests dos nous sectors a la marca de qualitat suposa un nou pas per “aglutinar tots els sectors perquè puguem anar tots junts venent la Comarca del Matarranya”, segons van dir els tècnics, que van afegir que “el que no té sentit és que anem cada un pel nostre costat, el que hem de fer és crear una estratègia basada en una sèrie de productes que siguen identificatius i tradicionals del nostre territori”.


L’objectiu d’aquestes reunions amb sectors concrets és la creació d’una carta específica que reuneixi els requisits que necessita cada producte i empresa per formar part de la Marca de Qualitat Territorial Matarranya. En aquest sentit, es va voler destacar que “aquestes reunions són importants perquè en elles es decideixen quins requisits són necessaris. I els requisits no els decidim nosaltres, sinó que ho fem entre tots, comarca i empresaris assessorats pel Departament de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Saragossa “.


Finalment, cal assenyalar que des de l’entitat comarcal esperen que a poc a poc es vagin unint més empreses al projecte de marca de qualitat per poder aconseguir entre tots que el Matarranya, i tots els seus productes, siguin coneguts per la Marca de Qualitat Territorial.

Més informació: |