Morella commemora el 50 aniversari del Mercat de la Trufa



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 3 de març de 2012

Les Jornades de la Trufa afronten la seua recta final amb una alta participació. En esta novena edició, el Patronat Municipal de Turisme va apostar per dinamitzar-les i realitzar una sèrie de demostracions culinàries i actes culturals per a aproximar el coneixement d’este “diamant negre” als veïns i veïnes i als visitants. Un d’eixos actes públics s’ha celebrat aquest dissabte amb la taula redona d’experts del Mercat de la Trufa, que ha servit per a commemorar el seu 50º aniversari.

El Mercat de la Trufa és un contacte fonamental per a posar en valor este producte tan peculiar d’esta zona d’interior. En ell, els recol·lectors se citen amb els possibles compradors per a oferir este tresor que naix baix la terra. La regidora de turisme, María Rallo, afirma que “la taula redona ens ajuda a entendre el treball que realitzen els recol·lectors perquè pugam disfrutar d’este producte”. El Mercat de la Trufa se celebra una vegada cada quinze dies, en els mesos de temporada.

» Entre 600 i 1000 euros el quilo
La campanya de la trufa no s’ha caracteritzat per l’abundància del producte. Este fet fa que s’encarisca, situant-se entre 600 i 1000 euros el quilo. No obstant això, els menús dels restauradors que participen en les jornades i que inclouen este fong en tots els seus plats es poden degustar per uns 30 euros. Per això, Rallo ha agraït “la participació dels restaurants en esta edició i el seu gran esforç per idear uns complets i exquisits menús per un preu assequible”.

Respecte al desenvolupament de les jornades, la regidora explica que “la valoració definitiva la realitzarà el Patronat de Turisme quan concloguen, però les impressions que ens han traslladat alguns restauradors són molt positives i estem tenint una gran participació, tant de gent del municipi com de fora”. A més, afig que “els distints actes per a dinamitzar i promocionar les jornades estan sent un èxit, ja que acosten el coneixement d’este preat producte al gran nombre d’assistents”. La novena edició d’esta activitat conclourà el proper diumenge 11 de març i un dia abans se celebrarà l’última demostració culinària.

Més informació: | | | |