Comencen les VII Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya



comarquesnord.cat,
» dimarts, 6 de març de 2012

Lo passat dilluns van començar les VII Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya, que en esta ocasió estan dedicades al safrà, l’ànec i les ametlles, i tenen com a principal objectiu donar a conèixer els principals productes alimentaris del medi rural aragonès, més en concret, los productes elaborats a la província de Teruel. En esta edició, les Jornades van començar el dilluns dia 5 amb una visita dels participants a Frutos Secos Alcañiz, amb la que van conèixer quin és lo procés d’elaboració.

“A Frutos Secos Alcañiz los responsables vam explicar als participants quin es lo procés que es fa a les ametlles a les seues instal·lacions”, va explicar Virgínia Cardona, tècnica de cooperació del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, entitat organitzadora de les activitats juntament amb la Comarca del Matarranya i l’institut Matarranya. Després d’este primer acte, los participants continuaran en una altra excursió formativa que es durà a terme el pròxim dijous 8 i que els portarà a visitar l’Escola d’hostaleria de Teruel, lo Museu monogràfic sobre el safrà de Monreal del Campo i l’empresa d’ànecs Almizate de Santa Eulàlia del Campo.

A més, la segona setmana d’activitats començarà amb una xerrada sobre el safrà i els seus usos culinaris a càrrec del president de l’Associació de Productors del Safrà. I com en altres ocasions, les jornades finalitzaran lo dijous dia 15 en un menú de degustació dels productes tractats realitzat per als alumnes de hostaleria al restaurant ‘Chapeau’ del IES Matarranya. “La veritat és que són unes jornades molt complertes. Encara que l’activitat estrella sigue el menú de degustació que es farà el dia 15 al restaurant de l’institut”, va apuntar Cardona.

Cal recordar que estes VII Jornades Gastronòmiques, com en anteriors edicions, tenen com a principal finalitat que els participants, tant alumnes com empresaris o hostalers, coneguin en profunditat alguns dels productes agroalimentaris existents al medi rural. “És importantíssim que coneguin en profunditat los productes de la nostra terra. Realment podem parlar d’unes jornades que són de caràcter formatiu”, va aclarir la tècnica de cooperació, que també va voler afegir que “volem convidar a tots los empresaris i hostalers de la Comarca del Matarranya, que aprofiton estes jornades, que són totalment gratuïtes, perquè també estan pensades per a ells i mos agradarie que la participació empresarial fos més alta”.

» Fotogaleria: Jornades Gastronòmiques de l’IES Matarranya

Més informació: | |