Entra en funcionament lo Centre Ocupacional d’Atadi a Valderrobres


comarquesnord.cat,
» dimarts, 6 de març de 2012

Lo dilluns va obrir les portes lo nou Centre Ocupacional de Vall-de-roures, i que està ubicat en una nau del polígon industrial de la localitat i que de moment té cinc usuaris del Matarranya. Si bé, des de la ‘Agrupación Turolense de Personas con Discapacidad Intelectual’ (ATADI) esperen completar el 50 per cent de les places disponibles (en són 30) en menys de 24 mesos, i aconseguir donar servei a totes les poblacions matarranyenques.

Lo dilluns dia 5 va obrir les seues portes lo nou Centre Ocupacional de Valderrobres, un projecte en el que es portave treballant des de ja fa uns quants mesos. Les instal·lacions ubicades a una nau del polígon industrial de la capital matarranyenca consten d’un taller laboral, sales d’ajusts, despatxos, vestuaris, un menjador, una sala d’estar i una petita cuina. “Estem en una nau que ens ha cedit l’ajuntament. Lo Centre compta concretament en un taller laboral, algunes sales, despatxos per als professionals, vestuaris, també tenim un menjador i una petita cuina. Però el més important és lo taller laboral, perquè li donem molta importància a la part laboral”, va apuntar Ramón Royo, gerent d’Atadi, que també va afegir que “volíem estar al polígon per esta raó, perquè lo més important per a natres és la part laboral”.

Lo centre, que està legalitzat per donar servei a 30 persones, actualment compte amb cinc usuaris matarranyencs que anteriorment es desplaçaven fins a Alcanyís per poder accedir als serveis de l’entitat. Tot i això, des d’Atadi esperen tindre uns 10 usuaris a finals d’any i poder arribar als 15 en menys de dos anys. “Ara mateix tenim cinc usuaris, que són los que anaven a Alcanyís. Però estem segurs que en breu s’anirà sumant gent, al menys és lo que mos diu la nostra experiència en altres comarques”, va apuntar Royo.

L’apertura del Centre de Valderrobres es troba dins del projecte d’Atadi d’oferir els seus serveis a totes les comarques de la província. De fet, en estes instal·lacions l’entitat ja és present en tot lo territori i ha aconseguit apropar de manera efectiva els serveis a tots los ciutadans de Terol. “Lo nostre principal objectiu ere tindre serveis en totes les comarques. És una forma d’arrimar serveis a les persones i aconseguir que els usuaris tinguen que fer molts menys quilòmetres al dia per a vindre al centre”, va defensar el gerent d’Atadi.

També cal destacar, que en lo cas del centre matarranyenc, lo representant de l’entitat social va defensar que la seua intenció es fer un important treball social aconseguint que els usuaris s’integrin dins una rutina similar a la laboral en un grup de persones similars a ells i també fent que les famílies puguen tindre temps per a “carregar les piles”, de manera que es previnguen possibles problemes com a conseqüència de la sobrecàrrega de feina vinculada a la figura del cuidador.

Finalment, tot i que el centre ja està en funcionament, està previst que en unes poques setmanes es faci una jornada de portes obertes perquè tots los veïns del Matarranya puguen conèixer de primera mà les noves instal·lacions. “Un poc més endavant, quan ja estiguem funcionant en total normalitat, farem una jornada de portes obertes per donar a conèixer el centre”, va tancar Royo. Lo consistori de Vall-de-roures ha cedit la nau al Centre Ocupacional del Matarranya, que seguirà sent de titularitat municipal, mentre que la Comarca s’encarregarà del desplaçament dels usuaris de casa a les instal·lacions.

Més informació: |