La Mancomunitat demana explicacions a la Conselleria pels més de dos milions d’euros que no han arribat als Ports


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 6 de març de 2012

La Mancomunitat Comarcal Els Ports, en ple extraordinari, va aprovar exigir explicacions a la Conselleria d’Agricultura al voltant dels diners que li pertocaven a aquest territori del Ruralter Leader, i que a dia d’avui no han arribat.

Els fons per a la línia 1 RURALTER-Leader, 2007-2013, sumaven 53,65 milions d’euros, finançats per la Generalitat Valenciana, el fons europeu FEADER i l’Administració de l’Estat. El pressupost per al nord de la província, gestionat per el Pormader, era de 6 milions d’euros, dels quals s’han invertit al voltant de 3.800.000 euros.

El president de la Mancomunitat, Santiago Pèrez, afirma que enguany no han eixit les convocatòries. La darrera, de fet, va ser en 2010. Per aquest motiu “exigim explicacions al voltant d’on estan els 2.200.000 euros que falten i, si s’han gastat, on han anat a parar”.

Aquestos programes europeus van ser impulsats per a contribuir a que els municipis amb majors problemes de despoblament i envelliment poblacional aconseguiren revitalitzar la societat i la economia, a través d’ajudes de recolzament als emprenedors.
Pèrez assegura que “som la comarca més despoblada i envellida. La zona més empobrida i més rural”. Aquestes ajudes han servit per a recolzar projectes que han creat llocs de treball, i per això demanen explicacions sobre el motiu per el que no s’ha tret la convocatòria en els darrers exercicis.

Per altra banda, els membres de la Mancomunitat, també qüestionen l’interès de la Generalitat Valenciana cap a les comarques d’interior, ja que al llarg de tres anys s’han estat dissenyant els Plans de Desenvolupament rural, en el marc de la llei de desenvolupament rural sostenible, i encara no se n’ha portat cap a terme. Altres comunitats ja han signat convenis amb el Ministeri per posar en marxa iniciatives per al desenvolupament rural a través d’aquestos plans.

Més informació: |