L’Ajuntament de Morella culmina un projecte que permet l’accés a les noves tecnologies en Xiva, Ortells i la Pobleta



comarquesnord.cat, La Pobleta
» dimecres, 7 de març de 2012

L’Ajuntament de Morella ha culminat un important projecte que ha dotat de més serveis tecnològics a les localitats de Xiva, Ortells i la Pobleta, que depenen d’esta administració. Esta inversió ascendix a 52.000 euros i s’ha pogut dur a terme gràcies al conveni firmat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí En la jornada d’avui, el primer tinent d’alcalde del consistori, Rhamsés Ripollés, i el regidor de tecnologies de la informació i de la comunicació, Ernesto Blanch, s’han desplaçat fins estes localitats, junt amb representants de l’organització supramunicipal, per a observar els avanços.

Blanch afirma que “esta inversió per a dur a terme este projecte és molt important ja que reduïx la bretxa digital de les zones d’interior”. A més, afegix que “és difícil que algunes empreses donen estos serveis a les zones d’interior, però això no vol dir que la necessitat dels veïns siga menor, sinó tot al contrari”. En concret, per mitjà d’este projecte s’ha facilitat l’arribada de la TDT a la Pobleta, s’ha dotat de cobertura telefònica a Xiva i, tant a esta localitat com a Ortells i a les masies ubicades en la dena Primera de Riu, s’ha fet aplegar el senyal d’Internet, mitjançant el Guifi.net. A més, s’han realitzat millores en les equips informàtics tant a Xiva com a Ortells.

El regidor de tecnologies de la informació i comunicació també afirma que “a pesar de la situació econòmica és important fer este tipus d’esforços per a dotar de millors serveis als municipis d’interior i que puguen equiparar-se amb altres ciutats més importants”.

En total, la inversió que s’ha realitzat ascendix a 52.000 euros, dels quals el consistori morellà ha aportat un 4%.

Més informació: | | | | |