La Comarca obre la inscripció per a la XI Marxa Senderista

comarquesnord.cat . Arenys de Lledó . dijous, 8 de març de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La Comarca del Matarranya ja ha obert lo termini per a inscriure’s a la XI Marxa Senderista Comarca del Matarranya que tindrà lloc el pròxim 18 de març al municipi d’Arenys de Lledó. Cal recordar que els interessats es poden inscriure a través dels tríptics publicitaris de l’activitat o de la pàgina web turismomatarranya.es.

L’entitat comarca del Matarranya ja està rebent les primeres inscripcions per participar en la marxa senderista que enguany arribarà a la seua onzena edició. “Una vegada hem començat a fer la difusió ja s’ha obert la inscripció, i poquet a poquet ja se va apuntant la gent”, va explicar Salomé Roquer, tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya.

En referència al municipi que alberga esta nova edició de l’esdeveniment esportiu, Roquer va explicar que “l’ajuntament d’Arenys mos va comunicar que estava disposat a col·laborar i que tenia voluntaris i col·laboradors suficients per poder organitzar-la”. Per tant, al ser un municipi que no l’havia organitzat mai, des de l’organització ràpidament es van posar d’acord. En este sentit, cal destacar que la tècnica va apuntar que “està clar que si no hi hagués col·laboradors i voluntaris del poble, no es podria celebrar esta activitat, ja que perquè tot ixque bé és necessària molta gent. Persones per als avituallaments, persones per al dinar, etc…”. Però l’ajuda dels veïns i de l’ajuntament no sols es limita a la data concreta sinó que també “són la gent del poble i l’ajuntament los que busquen una ruta llarga i un altra curta, i les marques. Després anem natres i acabem de concretar el recorregut, mesurem los quilòmetres per a veure que no se passon ni se quedon curts, i adaptem lo recorregut triat. En lo cas d’Arenys hem hagut de retallar un poc la ruta curta perquè la original era massa llarga”, va aclarir Roquer.

Com en anteriors edicions, en aquesta XI Marxa Senderista Comarca del Matarranya els participants eixiran de la plaça major del municipi i finalitzaran lo recorregut a l’espai habilitat per al dinar de convivència. Pel mig, los senderistes es trobaran un camí en el que podran gaudir dels tres principals paisatges típics del territori, com són les zones de bosc, els camps de cultiu i la ribera del riu, en este cas del Algars. “Passaran per una zona molt boscosa, també per camps de cultiu i finalment, al tram final, es trobaran lo riu. Este es possiblement lo que menys es veu durant la caminada, però com està al costat del poble, la gent lo podrà disfrutar igualment”, va apuntar la tècnica d’esports que també va voler afegir que “és una oportunitat de conèixer una altra part del Matarranya. Cada any ho fem a un poble diferent per donar a conèixer tots los paisatges i municipis que tenim a la comarca”.

Cal recordar que els interessats en participar poden inscriure’s fins al dia 13 de març, ja sigui mitjançant la fulla d’inscripció que es troba al tríptic informatiu o a través de la pàgina web turismomatarranya.es. A més, també s’ha de dir que els preus, 14 euros per als adults, 12 per als xiquets i 7 per als federats, són molt ajustats, perquè segons va afirmar Roquer “inclouen los avituallaments, lo dinar i una samarreta de regal”.

Més informació: | | |