La Diputació promociona el servei d’assistència tècnica als municipis més menuts


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 9 de març de 2012

Millorar la qualitat i la rapidesa dels serveis que presten los ajuntaments als ciutadans i de la tramitació administrativa que esta gestió comporta, gràcies a la col·laboració que presta el Servei Provincial d’Assistència Tècnica a Municipis. Aquest és l’objectiu de la Diputació de Terol. Per això ha organitzat unes jornades en què donarà a conèixer totes les àrees de treball de les que poden beneficiar-se i que es desenvoluparan en cadascuna de les comarques de la província. Lo vicepresident primer de la DPT, Francisco Abril, i el diputat delegat d’Assistència a Municipis, van inaugurar la primera reunió celebrada a la sala d’actes del Museu Provincial en què van participar alcaldes, regidors, secretaris i tècnics municipals de la Comarca Comunitat de Terol.

Lo treball desenvolupat pel Servei Provincial d’Assistència a Municipis és d’assessoria en àmbits com lo jurídic, tècnic, econòmic i de gestió, especialment amb los municipis més petits que tenen un menor número de tècnics i treballadors municipals. Francisco Abril va subratllar “la col·laboració que la DPT presta als ajuntaments per donar garanties a la gestió que realitza i que redunda en benefici de cadascuna de les localitats de la província”, i que la Diputació té “un equip tècnic i humà de primer nivell” que està a disposició de “tots los ajuntaments” per resoldre els problemes que puguen enfrontar.

Esta línia de col·laboració ha estat fonamental amb los ajuntaments que no tenien al dia la liquidació del pressupost i del compte general. Lo servei ha desenvolupat un pla d’actuació per aconseguir complir els terminis establerts tant pel Ministeri d’Economia, com lo Tribunal de Comptes. Ha fet la tramitació i rendició dels comptes de vuit entitats locals. Prèviament, 23 municipis estaven adherits al programa de comptabilitat que facilita atenció personalitzada, resolució immediata -sempre via telefònica- de possibles incidències i tractament comptable: tancament d’any, generació de fitxers de rendició de comptes i posterior enviament telemàtic al Tribunal de Comptes i Ministeri d’Economia. Lo diputat delegat d’Assistència a Municipis, Antonio Pérez, va indicar en este context que “l’objectiu últim és poder realitzar este treball a tots los municipis amb menys de 100 habitants”. D’esta manera “s’agilitza la feina administrativa, s’eliminen costos de despesa ordinària i no es posa en perill la transferència dels ingressos de l’Estat”.

Més informació: