Lo Govern d’Aragó considera que el pagament dels proveïdors reactivarà l’economia



comarquesnord.cat,
» divendres, 9 de març de 2012

Lo conseller d’Hisenda i Administració Pública del Govern d’Aragó, José Luis Saz, ha valorat los acords assolits en la sessió plenària celebrada a Madrid pel Consell de Política Fiscal i Financera per la nova normativa de pagaments pendents a proveïdors. Segons Saz, la reunió va servir per acordar un mecanisme extraordinari de finançament per al pagament als proveïdors de les comunitats autònomes, i que este mecanisme permetrà a les comunitats cancel·lar mitjançant una operació de crèdit les obligacions anteriors a gener 2012 pendents de pagament amb les empreses proveïdores.

Esta mesura que afecta factures que figurin en el registre administratiu de la comunitat autònoma i que exclou les obligacions contretes amb altres administracions comporta la remissió abans del 15 d’abril d’una relació d’obligacions certificada per la Intervenció General al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el pronunciament favorable del qual és necessari perquè la Comunitat puga acollir-se al mecanisme de pagament a proveïdors.

En opinió del conseller d’Hisenda i Administració Pública del Govern d’Aragó, José Luis Saz, “és una mesura positiva que alleuja les tensions de tresoreria a les comunitats, contribueix a la reactivació econòmica en injectar una important quantitat de diners, ofereix una imatge de serietat del nostre país i és útil per mantenir l’ocupació i evitar que moltes empreses tanquin per no cobrar de les administracions”.

Saz va afegir que “el procediment serà ràpid, de manera que moltes empreses resoldran lo seu problema de manca de cobrament en poc temps, una cosa especialment important en un context de baixa activitat i restriccions per a l’accés al crèdit com l’actual”. En paraules del conseller d’Hisenda “lo pagament a proveïdors i el manteniment dels serveis bàsics han estat prioritaris per a l’actual Govern d’Aragó des del primer moment i totes estes mesures són importants per mantindre l’Estat del benestar”.

Les comunitats remetran abans del 30 d’abril un pla d’ajust al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i que la durada comprendrà el període d’amortització previst per a esta operació, així com una sol·licitud d’endeutament per l’import total del crèdit transmès pels seus proveïdors a les entitats de crèdit i quadres de seguiment periòdic del deute amb els seus proveïdors.

Més informació: |