Rudi reivindica la importància dels Fons Especials per a Terol


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat,
» divendres, 9 de març de 2012

La presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, es va reunir ahir amb lo president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per posar-li damunt de la taula les principals preocupacions que hi ha a l’Aragó. En este context, Rudi va demanar l’especial atenció que necessita la província de Terol en matèria de desenvolupament i finançament, entre elles Plans Miner i el Fons Especial de Teruel, un dels Fons clau per al desenvolupament i l’estabilitat territorial dels últims anys.

En este context, Rudi va destacar que “he tingut oportunitat de traslladar al President del Govern d’Espanya la importància dels Fons del Pla Miner i del Fons d’Inversions de Terol”. Encara així, va recordar que la disponibilitat de Madrid “és positiva”. Tot i això, s’ha de tindre “en compte el límit de les restriccions pressupostàries”.

A banda d’això, Rudi li va exposar a Rajoy algunes de les necessitats en matèria d’infraestructures per al desenvolupament de l’Aragó, com són lo desdoblament de la Nacional II, des d’Alfajarín fins Fraga, lo desdoblament de la N-232, o la millora de la línia de ferrocarril del Canfranc. Així mateix, la presidenta va agrair la decisió del Govern de Rajoy de tornar a considerar la Travessia Central dels Pirineus un projecte prioritari i la intenció de que torni a ser inclosa com a Xarxa Bàsica.

Lo president del Govern d’Espanya i la presidenta d’Aragó també van parlar de la crisi econòmica, del dèficit i la necessitat d’implementar les mesures per afavorir el creixement econòmic, com lo Pla del Govern Central de pagament als proveïdors que s’està debatint en estos moments. En este sentit, Rudi va detallar que “totes les administracions públiques hem de ser molt conscients d’implementar aquelles mesures que permeton generar creixement econòmic perquè al final és lo que permetrà seguir invertint”.
En un altre ordre de coses, Luisa Fernanda Rudi va recordar al president Rajoy la necessitat de convocar el Patronat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó. Rudi va assegurar que “va ser creat l’any 2006 i que fa temps que no es reuneix. Crec que en la seua gestió han de participar tots aquells territoris que històricament vam ser Corona d’Aragó”.

»

Més informació: |