Benestar animal i factors de producció, línies de les Jornades del Porcell

comarquesnord.cat . Pena-roja . dilluns, 12 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

La nova normativa sobre benestar animal i els factors de producció com a repte de futur seran dos dels grans temes que tractaran les XII Jornades del Porcell que este dimecres i dijous acolliran les instal·lacions de la Mare de Déu de Pena-roja. En esta ocasió, Guco i Agrupación Defensa Sanitaria (ADS) han previst un ample ventall de xerrades centrades en les principals problemàtiques que es trobe el sector del porcell, un motor econòmic molt important del Matarranya.

Les Jornades del Porcell començaran amb dimecres a la tarde una xerrada sobre la incidència clínica i sub-clínica de les explotacions, per després saltar a la gestió hormonal de les gorrines i també objectius teòrics de planificació de la producció. De cara al dijous es tractaran altres temàtiques, com l’adaptació de les explotacions a la nova normativa de benestar animal i la repercussió en lo cost final dels factors de producció de les explotacions ramaderes.

Les jornades també comptaran amb descansos i sopar que s’aprofitaran per debatre i parlar sobre la situació actual i les principals problemàtiques que afecten al sector porcí i les explotacions del Matarranya. L’acte de clausura tindrà lloc lo pròxim dijous 15 de març a les nou i mitja de la nit, amb la intervenció de Enrique Novales, que és cap del Servei de Recursos Ramaders del Govern d’Aragó. Lo veterinari Miguel Ángel Juvero serà novament lo moderador de les jornades.

Més informació: | |