El “Sopar de la Fam” tanca la col·lecta d’enguany a Morella de Mans Unides

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 12 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Es tracta d’un acte senzill, però amb molt de significat. Una nit a l’any, un conjunt de morellans passen fam de forma simbòlica solidaritzant-se amb aquells que malauradament s’enfronten a la fam dia rere dia. La trobada ha tornat a ser al Saló Parroquial de Morella, on s’ha començat l’acte amb una representació de llums i ombres recreant el terratrèmol que va assolar Haití fa dos anys. Després d’este record a les víctimes, s’ha procedit amb el repartiment del sopar, que novament ha consistit en pa amb oli i sal o sucre.

Mans Unides ha col·laborat de forma extraordinària amb un projecte, amb participació també de l’Ajuntament de Morella, per tal de recollir fons per als damnificats del terratrèmol d’Haití. En la seua campanya ordinària, Mans Unides de Morella ha estat recaptant fons per a dos projectes importants. Per una banda la construcció de sistemes de comunicació per a camps de refugiats de Tanzània. Per l’altra, la construcció d’un internat femení a la zona nord-oest d’Índia per tal de facilitar l’educació.

Morella sempre ha mostrat molt de recolzament i solidaritat amb els projectes de Mans Unides. Fa 50 anys que la delegació de Morella recapta fons per a aquells que més ho necessiten. En els últims anys i degut a la crisi econòmica per la qual travessem, les quantitats no poden ser les mateixes d’anys anteriors. De tota manera, des de Mans Unides es demana més esforç que mai.

Amb el Sopar de la Fam, Mans Unides de Morella tanca la campanya començada al mes de gener amb el Festival del dia de Reis. En propers dies s’extrauran conclusions al voltant de la quantitat que, amb la solidaritat dels veïns, s’ha pogut recaptar.

Més informació: |