La Generalitat Valenciana destina 259 milions d’euros als majors

comarquesnord.cat . València . dilluns, 12 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

El conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Carbé, ha afirmat que des de la Generalitat es continuarà treballant per tal que les persones majors de la Comunitat Valenciana tinguen uns recursos dignes i de qualitat. El conseller ha assenyalat que malgrat les dificultats econòmiques actuals, des de l’ens autonòmic es continuen fent esforços per millorar les condicions de vida del col·lectiu de les persones majors. D’esta manera, la Generalitat ha mantingut este any la partida pressupostària de 259 milions d’euros destinada a la Direcció General d’Acció Social de Majors. La finalitat d’esta quantitat econòmica és la de donar la millor resposta a les demandes de les persones majors a través dels serveis i centres necessaris.

El Consell inverteix més de 9 milions d’euros a l’any per a la xarxa de 33 Cesntres Especialitzats d’Atenció als Majors del territori valencià. Un total de 16 milions d’euros destinats a la inversió en llars de jubilats i en els últims 4 anys, s’han destinat 14,8 milions d’euros a la construcció, reforma i equipament de centres de serveis socials generals i recursos especialitzats. El govern valencià també desnvolupa diferents programes de foment de l’estada en l’entorn familiar a través de la Teleassistència, el telèfon d’atenció al major i programes de lliurament diari de menjar a domicili.

A la Comunitat Valenciana hi ha una àmplia xarxa de 500 residències i centres de dia amb 32.800 places. Enguany, 2012, celebrem l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

Més informació: |